Monjasa Park dannede fredag rammen for en nervepirrende kamp mellem FC Fredericia og Hillerød, der sluttede 3-2 til hjemmeholdet. Det var en kamp fyldt med intensitet, drama, og endnu vigtigere, en kamp, der gav Fredericia tre vigtige point i deres jagt på top-6.

Der var drama til det sidste på Monjasa Park. Indtil det 91. minut var FC Fredericia bagud 1-2 og det lignede et nederlag til hjemmeholdet, som ikke havde spillet en god kamp. Med ét vendte kampen på hovedet. Først udlignede Nicklas Røjkjær, og i minuttet efter scorede Adam Jakobsen til 3-2.

Spillerne på bænken og staben for ind på banen i euforisk jubel. Efter kampen gjorde helten, Adam Jakobsen, status.

– Jeg forventede en sejr, for at være helt ærlig, men jeg vidste også, at det ville kræve, at vi kom ud fra start og var 100 procent på både i dueller og i spillet uden bolden. Det blev lidt af en rutsjebanetur, siger Jakobsen.

Jakobsen beskrev også sin følelse, da tingene tog en uventet drejning. Først kom FC Fredericia foran på et straffesparksmål af Mikkel Wohlgemuth, men siden udlignede Hillerød, som også kom foran.

– Efter vores første mål, følte jeg, at vi gik en smule ned. De udlignede, og det var lidt ærgerligt. Men vi bliver ved med at jage og lægger okay pres på, forklarer Jakobsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Hans forventninger efter de udlignende mål til 2-2 var klare.

– Vi skulle gå efter sejren. Der var ikke så meget andet at tænke over. Det var virkelig vigtigt, og så skete det også. Det var super fedt og dejligt, siger Adam Jakobsen.

Jakobsen reflekterede også over sin egen præstation og det næste skridt for holdet.

– Selvfølgelig scorer jeg, men jeg var lidt irriteret over ikke at være kommet frem til noget stort i løbet af kampen. Vi skal måske lige falde helt ned og kigge på kampen. Så længe vi er det, tror jeg på, at vi kan komme i top-6, siger Jakobsen.

FC Fredericias cheftræner Michael Hansen udtrykte også sine følelser om kampen.

Indskifterne gjorde forskellen

– Det føles som en rutsjebane. Efter pausen blev det mere kontrolleret for begge hold, men vi havde et fint overtag. Indskifterne gjorde en stor forskel i dag (fredag, red.), siger Hansen.

Det holdt hårdt for FC Fredericia. Holdet var længe nede i sækken, men med indskiftninger fik Hansen vendt slagets gang.

– Hele bænken og holdet var med på at vinde, og det er også derfor vi gør det. Når vi bringer fem nye markspillere på banen og spiller ultra offensivt, så viser det noget om vores spil, siger Hansen.

Hansen talte også om skadesituationen og eventuelle kommende tilgange:

– Vi har to spillere med skader, en mindre og en længerevarende. Om vi er færdige med tilgange eller ej, er ikke klart, men vi har ikke en akut udfordring, siger Hansen og henviser til Simon Bækgård og Patrick Egelund med de skadede spillere.

Afslutningsvis understregede han betydningen af en bred trup, som var med til at gøre forskellen i en kamp, som ikke udartede sig efter planen.

– Den betyder selvfølgelig meget, og i dag (fredag, red.) synes jeg virkelig de gør en forskel. De hjalp vores hold i en svær anden halvleg, siger Michael Hansen.

Med sejren står FC Fredericia noteret for seks point efter fire kampe i denne sæsons NordicBet Liga. Næste gang holdet løber på banen i rækken er på fredag mod B.93 på udebane, men inden da venter en udekamp i pokalturneringen mod Bredballe tirsdag aften.