Tidligt fredag aften har FC Fredericia offentliggjort, at de har solgt Tobias Bach til Superliga-klubben AGF. Fredericianernes direktør, Stig Pedersen, fortæller til AVISEN, at det er det største salg i klubbens historie.

Tobias Bach er en solstrålehistorie i FC Fredericia. Klubben hentede ham i sommer fra 3. divisionsklubben VSK Aarhus, hvor han i sidste sæson lavede 16 mål, hvilket gjorde ham til den næstmest scorende spiller i rækken. Allerede nu, et halvt års tid senere, er han sendt videre til den højeste hylde i Danmark.

Det lå ikke i kortene, at Tobias Bach skulle sælges allerede nu, men i efteråret har han vist sig så godt frem, at han endte med at blive attraktiv for andre klubber, heriblandt AGF, som havde set sig så varme på Tobias Bach, at et salg endte med at blive uundgåeligt.

– Vi havde ikke troet, at vi skulle sælge Tobias Bach allerede nu, men da AGF henvendte sig, sagde vi til os selv, at hvis det skulle ske, skulle det være et rekordsalg, og det endte det med. Vi fik anbefalet Tobias Bach af vores netværk, da vi hentede ham, og han er virkelig en solstrålehistorie. Han har ikke taget den traditionelle vej, da han som ungdomsspiller blev kasseret i Randers. Vi hentede ham i 3. division, og allerede nu har han vist sig som en profil hos os, der gør, at han er solgt til AGF, siger Stig Pedersen til AVISEN.

Pedersen ønsker ikke at oplyse købssummen, men salget overgår med Stig Pedersens udtryk om “rekordsalg” over en million kroner, som Kristian Kirkegaard blev solgt for, da han skiftede til Vejle Boldklub tilbage i sommeren 2022. Tidligere var bomberen Thomas Mikkelsen at regne for et af de største salg i FC Fredericias historie, men også den pris har Tobias Bach overgået. Den pose penge, som FC Fredericia har fået, betyder meget for klubben.

– Efter sidste sæson, hvor vi længe var i nedrykningsfare, fik vi først det meste af truppen på plads efter sæsonen. Salget af både Frederik Christensen (solgt tidligere på ugen, red.) og Tobias Bach gør, at vi tidligt kan begynde at planlægge næste sæsons hold, da vi har et økonomisk fundament til det. Det havde vi ikke i sidste sæson, hvor vi havde lagt et budget efter om vi skulle spille 1. division eller 2. division. Men det er klart, at byder muligheden sig, vil vi også komme til at bruge penge på nye spillere, fortæller Stig Pedersen.

20-årige Tobias Bach spillede i efterårssæsonen 24 kampe for FC Fredericia, hvor det blev til syv mål og to assists.