FC Fredericia var bagud 3-0 ved pausen ude mod FC Helsingør, der havde en hattrickmager i form af Oliver Drost, der scorede i NordicBet Ligaen for første gang i halvandet år. I anden halvleg vendte det hele på hovedet, og kulminerede, da Tobias Bach udlignede til 3-3 hele fem minutter inde i overtiden.

FC Fredericia havde blandet kortene til kampen mod FC Helsingør, men mest markante ændring var hos hjemmeholdet. Holdets træner, Daniel Pedersen, har sagt op, og han er blevet afløst af assistenten, den tidligere FCK-spiller, Alvaro Santos. Santos lagde ud med at bænke markante skikkelser som anfører Daniel Norouzi og profilen Ferhan Hasani. For FC Fredericia var der en tvungen ændring, da Frederik Carstensen er blevet skadet, men til gengæld var Adam Jakobsen og Patrick Egelund igen til rådighed. Sidstnævnte efter en lang skadesperiode grundet en sprunget akillesene. Ingen af dem startede dog på banen.

Kampens første chance tilfaldt Mikkel Wohlgemuth, der burde have sendt gæsterne i ekstase. Efter et indlæg fra Jesper Juelsgård var den defensive spiller helt fri i Helsingørs felt, men han fik slet ikke ram på bolden, som dermed ikke gik i mål. FC Fredericia havde det meste af boldbesiddelsen, men det var Helsingør, der kom foran efter 29 minutter.

Oliver Drost fik godt ram på bolden fra kanten af feltet, hvor han med et følt spark fik sendt bolden ind bag Frederik Mehder i FC Fredericias mål, og han kunne intet stille op over for skuddet. Igen, ti minutters tid senere, var Drost på spil. Denne gang var han skarp, da bolden blev slået ind i feltet til angriberen, som fordoblede sin måltotal.

Bedst som det lignede, at stillingen ved pausen ville være 2-0 til FC Helsingør, blev der peget på straffesparkspletten i FC Fredericias felt. Et knaldhårdt spark røg ind i Gustav Marcussen, der stod med ryggen til, men som havde hånden i en unaturlig position. Straffesparket tog Oliver Drost sig af, men Frederik Mehder fik reddet forsøget. Returbolden var selvsamme Drost først over, og der svigtede angriberen ikke og fuldendte hattricket.

Pausen benyttede FC Fredericia til at foretage en dobbelt udskiftning. Ud gik Gustav Marcussen og Eskild Dall, og ind kom Simon Bækgaard og Adam Jakobsen, men i første omgang kastede det ikke noget af sig. I stedet var Helsingørs Monday Etim ved at lukke kampen til 4-0 med 35 minutter tilbage af kampen, da Bækgaard lavede en opspilsfejl, der gav en friløber, men Mehder diskede op med, hvad der viste sig at være en kampafgørende redning.

En kampafgørende indskiftning blev foretaget efter lidt over en times spil. Ud gik Lundrim Hetemi, og ind kom Sofus Berger, der skulle vise sig at blive meget involveret i FC Fredericias offensiv. I første omgang var det Emilio Simonsen, der slog til. Med 25 minutter igen lagde Tobias Bach bolden af til Simonsen, der med et spark fra kanten af feltet fik reduceret til 3-1.

Kort tid efter fik Simonsen endnu en chance for at score, men han tøvede for længe, da han ellers havde fået en friløber. I stedet løb situationen ud i sandet, men FC Fredericia lagde sig ikke ned. Der blev satset, da forsvareren Jesper Juelsgård blev erstattet af Patrick Egelund med et kvarter tilbage af kampen.

I den sidste del af kampen var det rent powerplay mod FC Helsingørs mål. Det kastede yderligere en reducering af sig, da indskiftede Berger med et indlæg fandt Adam Jakobsen, der var skarp foran kassen og for alvor bragte spændingen tilbage i kampen. Selvsamme Jakobsen fik i overtiden chancen for at udligne, men efter en frispilning til ham, fik han afsluttet svagt.

Presset fra FC Fredericia fortsatte, og det gav et hjørnespark i det 94. minut. FC Fredericia kastede alt med frem, også keeper Frederik Mehder. Hjørnesparket tog Sofus Berger sig af, og mellem venner og fjender ved forreste stolpe kom Tobias Bach højest, og med et hovedstød sendte han bolden i kassen og fuldendte FC Fredericias vanvidscomeback, som betød, at kampen endte 3-3.

Fredericianerne indtager fortsat 3. pladsen i Nordic Bet Ligaen efter dagens kamp.

Næste gang FC Fredericia løber på banen er på onsdag i pokalturneringen mod OB, mens næste kamp i NordicBet Ligaen er den 5. november mod Kolding IF.