De har ventet og ventet. I torsdags kom forløsningen, da Fredericia Håndboldklub sikrede sig adgang til pokalturneringens Final4. Det var en forløsning for både fanklubben HK Ultras og den fredericianske håndboldklub.

26-22 viste måltavlen efter 2×30 minutter af opgøret mellem FHK og Skanderborg AGF Håndbold. Banen blev invaderet af ellevilde tilskuere, der omfavnede deres helte, der netop havde sikret klubben adgang til Final4 for første gang i historien.

Ikke siden 2007 har FHK været i en pokalsemifinale, men i det nye Final4-format, der har ti-års jubilæum, har FHK endnu ikke været med.

– Vi har drømt om det længe, og været tæt på de sidste to sæsoner, og nu er vi der endelig, konstaterer fanformand Anders Holm.

I sidste sæsons slutspil, da det hele skulle afgøres, så man hvordan FHK fik stor opbakning, også på udebane, hvor folk valfartede til. Anders Holm forventer det igen bliver tilfældet i Jyske Bank Boxen i weekenden den 17. – 18. februar.

– Vi bliver rigtig mange, hvor mange er svært at sige. Vi kan godt blive omkring tusinde. Vi bliver et stærkt rødt hjørne, siger Holm.

Selve kampen mellem FHK og Skanderborg AGF vinder ingen skønhedskonkurrence. Efter et kvarter havde FHK blot scoret to mål, og var bagud 9-12, men med tre mål i træk fik de udlignet til pausestillingen 12-12, og derfra blev det en dominans af fredericianerne.

– Det blev en rigtig forsvarskamp. Nick Rasmussen havde sat Skanderborg AGF godt op, men vi var ikke så nervøse, da vi har været meget stabile i sæsonen, siger Anders Holm.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Sidste år led FHK et pokalexit i ottendedelsfinalen på udebane til 1. divisionsholdet Skive, og sæsonen inden blev det til et kvartfinale nederlag i egen hule til Mors-Thy i et opgør, hvor FHK faldt sammen og tabte 34-28.

– Man kunne ikke undgå at have det i baghovedet, og man kan altid skuffe, men det skulle helst ikke glippe, når vi havde hjemmebane, hvor vi helst skal slå de fleste hold, slutter Anders Holm.

I pokalsemifinalen venter for FHK’s vedkommende GOG. Den anden semifinale står mellem Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg Håndbold.