Everfuel og Hy24 A/S meddeler, at deres fælles venture, JV, har underskrevet den endelige aftale med den danske regering i forhold til Power-to-X-udbuddet for at støtte produktion og levering af grøn brint.

Everfuel og Hy24 A/S underskriver endelig aftale om øget dansk Power-to-X-udbud (Med henvisning til børsmeddelelser dateret 27. oktober og 17. november vedrørende Everfuel og Hy24 A/S’ fælles venture (JV), som er kåret som marginal vinder og efterfølgende øget støtte fra det danske Power-to-X-udbud til produktion og levering af grøn brint.)

Herning, Danmark, 15. december 2023 – Everfuel Hy24 A/S er glade for at kunne meddele, at JV har underskrevet den endelige aftale med den danske regering i forhold til Power-to-X-udbuddet for at støtte produktion og levering af grøn brint.

Den øgede tilskud er vurderet til 211 millioner DKK (28,3 millioner €) efter det reviderede tilbud fra Energistyrelsen den 17. november.

– Som en gentagelse af tidligere udtalelser er det danske PtX-udbud en bekræftelse af regeringens engagement i at udfolde det nationale potentiale for brintproduktion og -eksport. Vi er meget tilfredse med udbudsprocessen og resultatet for vores JV. Resultatet understøtter yderligere Everfuel og Hy24s fælles ambition om at kommercialisere grøn brint i stor skala, siger Jacob Krogsgaard, grundlægger og administrerende direktør for Everfuel.

Udbuddets indbyggede tilskud gives som støtte til driftsudgifter og anerkendes pr. kilogram produceret grøn brint. Tilskuddet vil løbe over ti år og er afhængigt af projektets driftsmæssige præstation.

Udbuddet til storstilet produktion og levering af grøn brint er det første af sin slags og understøtter Danmarks power-to-X-strategi om at opbygge mere end 4-6 GW elektrolysekapacitet.