Sammen med en række danske erhvervsorganisationer har erhvervsminister Morten Bødskov lavet et fællespapir til EU-Kommissionen med 10 veje til at sikre et mere konkurrencedygtigt Europa.

De seneste års globale udviklinger med pres på forsyningskæder og uro i markeder har afsløret, at der er alvorlige mangler i den europæiske konkurrenceevne. Der er brug for en mere fremsynet europæisk industripolitik, der kan fastholde vigtig, grøn industri i Europa.

Derfor har erhvervsminister Morten Bødskov sammen Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, Green Power Denmark og Tekniq Arbejdsgiverne i et fællesbrev til EU-Kommissionen forfattet en liste med 10 bud på, hvordan Europa bliver mere konkurrencedygtigt.

– EU skal i arbejdstøjet og håndtere alvorlige udfordringer med den europæiske konkurrenceevne. Lige nu taber EU grønt tempo. Vi skal have sagsbehandlingstider ned og begrænse unødvendig bureaukrati. Det faktum at virksomheder skal hyre eksterne konsulenter for at forstå en ansøgning om EU-finansiering viser, at det er blevet for bøvlet. Vi risikerer en fremtid, med afhængighed af Kina for adgangen til grønne teknologier. Hvis EU skal forblive førende inden for skabelse og produktion af topmoderne teknologier, skal vi forbedre vilkårene for vores virksomheder, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I de 10 bud lyder det blandt andet, at mængden af administrative byrder skal reduceres, det europæiske marked skal gøres mere attraktivt for privat kapital og ansøgning om EU-finansiering skal være lettere og gå hurtigere.

Den fulde liste har erhvervsministeren med sig hånden, når han i dag er til konkurrencerådsmøde i Bruxelles.

Her skal ministre fra EU-landene diskutere og drøfte fremtiden for europæisk industripolitik, herunder det indre markeds fremtid.