Én af de mest navnkundige danske visesangere igennem mere end 60 år, Erik Grip, lander endnu engang i Middelfart hos Foreningen GUF, torsdag den 18. april. Igen er det KulturØen der danner rammen om koncerten som afholdes i samarbejde med Middelfart Bibliotek.

Der er langt fra moderne pop og rock til den slags musik Erik Grip udøver og beskæftiger sig med, skrev Ritzau for nylig. Erik Grip er visesanger, folkesanger, der i dag minder mest om den som amerikanske folk-revival Pete Seeger udøvede og netop kom til Danmark med i de år Erik Grip begyndte sin karriere i 1963. Det mere professionelle starttidspunkt med honorar sættes hos Thøger Olesen i Smøgens Visevershus i Tivoli, København 1966.

I 1975 udkom den første plade ”Frank Jægers Viser” og en hel række LP’er udkommer i årene derefter. Højdepunktet i 1983 er udgivelsen af ”De levendes land” med tekster af N.F.S. Grundtvig, og sangen ”Velkommen i det grønne”. Karrieren fortsætter med endnu et højdepunkt, ”Åbent landskab” på dansk fra 1987. Og i 2022 udgivelsen ”Du kom med alt det der var dig”. 12 sange og salmer med tekster af Jens Rosendal, samt det mere Folk-agtige album ”Jeg er her endnu” – et personligt punktum på en lang karriere. Et album der viser de mange sangudtryk Erik Grip har haft og stadig har.

De danske festivaler har haft Erik Grip på plakaten siden 1976. Det er også blevet til en del priser, bl.a. ”Den danske Folkemusikpris” 2020 som uddeles hvert år på Skagen Festival. O

– Koncerter er der stadig. En koncert med Erik Grip er en musikalsk og yderst nærværende oplevelse. Og Røverhistorierne og anekdoterne fra de mange år på scenen er ligefrem morsomme. En meget lang karriere kan som nævnt fejre 60 års Scene-jubilæum, oplyser GUF i en pressemeddelelse.

Billetter til GUF koncerten i Middelfart kan erhverves på www.guf-strib.dk.