Pelle Dragsted træder nu frem som Enhedslistens nye ansigt, idet han afløser den tidligere politiske frontfigur, Mai Villadsen. Dragsted blev udvalgt af en enstemmig folketingsgruppe og stod uden konkurrence.

Dragsted udtrykte sin stolthed og glæde over udvælgelsen gennem en video på Youtube, men delte også sine bekymringer om at tage over efter den markante indsats fra sine forgængere, herunder Johanne Schmidt-Nielsen, Pernille Skipper og især Mai Villadsen.

Under et pressemøde udtalte Dragsted sin anerkendelse af Mai Villadsens betydning for partiet, hylde hende som en “stærk forhandler” og krediterede hende for partiets moderne politiske transformation. Villadsen, som nu går på barsel, uddybede, at hun ikke ville kunne genopstille ved det næste valg på grund af Enhedslistens rotationsprincip.

Villadsen, som tog frontpositionen efter Pernille Skipper i 2021, fremhævede Dragsteds beskedenhed på trods af hans betydning i partiet, og refererede til hans uofficielle titel som “chefideolog”. Som en del af hendes overdragelse tilbød hun Dragsted fire råd, herunder vigtigheden af at stole på sin intuition.

Dragsted, som nu har taget rollen som den politiske ordfører, planlægger at møde Enhedslistens medlemmer og støtter landet over i de kommende måneder. Han har allerede annonceret, at han vil arbejde for et samfund med mindre ulighed og en stærkere grøn omstilling. Han udtalte også en skarp kritik af Mette Frederiksens tilgang til klimapolitikken og pegede på de store fossile investorer og industrielle aktører som de primære ansvarlige for klimakrisen.