Normalt har man i Middelfart Kommune gang i skøjtebanen ved Café Razz, men den åbnes ikke i år grundet energikrisen. I stedet har Middelfart Kommune i samarbejde med Brobygning Middelfart lavet andre tiltag for økonomiske midler, der ellers var allokeret til drift af skøjtebanen.

Det er besluttet, at Middelfart Kommune i første omgang bruger 50.000 kroner på fire tiltag, der skal være med til at kompensere for nedlukningen af skøjtebanen.

– Vi har valgt at holde skøjtebanen lukket, fordi vi skal vise samfundssind og spare på energien. Vi har skruet ned på rådhuset og i andre kommunale bygninger og derfor kunne vi ikke retfærdiggøre, at vi har skøjtebanen tændt hele vinteren, siger borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Derfor har man skullet finde på andre ting, som særligt de unge kan give sig til i vintermånederne.

– Skøjtebanen bruges af unge mennesker, også nogle der ikke er en del af foreningslivet. Vi har i samarbejde med Brobygning Middelfart og ungdomsskolen set, hvad vi kan gøre i forhold til de mennesker, og tiltag vi kan gøre så man kan få andre fællesskaber. De midler, der bruges på skøjtebanen, har vi taget en lille del af, og har sat 50.000 kroner af til det, og fundet frem til en løsning med fire forskellige ungdomsaktiviteter, forklarer Johannes Lundsfryd.

De fire aktiviteter er billige biografbilletter på bestemte dage, mal en kop og skål hos Kreaværk, Middelfart Escape Game, samt brætspil og nachos til billige penge hos Jataco.

– Det er for at skabe fællesskaber. Der er flere unge, der er udfordret af mistrivsel og har dårlig mental sundhed, angst og depression, og en ting der betyder noget er at indgå i fællesskaber med andre unge. Derfor vil vi også hjælpe for at unge kommer i god trivsel, slutter Johannes Lundsfryd.

Biograf-tilbuddet

Man kan komme i Panorama Middelfart og se Avatar samt to andre film i de kommende måneder. Filmene spiller den 27. januar klokken 16:00, den 24. februar klokken 16:00 og den 31. marts klokken 16:00. Billetter kan købes på panorama-middelfart.dk og koster kun 30 kroner pr. stk.

Kreaværk

Man kan male en kop/skål og nyde en drik for en 50’er hos Kreaværk. Det foregår hver dag, og det er først-til-mølle, da der er begrænset pladser.

Escape Games

Er man vild med spænding, koder, gåder og samarbejde, kan man tage venner med og knække koden. Man møder op på Nytorv foran Rådhuset den 20. januar klokken 15:00, den 14. februar klokken 15:00, den 25. februar klokken 13:00, den 10. marts klokken 15:00 og den 25. marts klokken 13:00. Aktiviteten er gratis at deltage i.

Jataco

Hos Jataco kan man alle hverdage i januar, februar og marts komme ind og købe en portion nachos og spille brætspil på 1. salen for 30 kroner.