Otte energihandlere, der blev varetægtsfængslet i en sag om formodet markedsmanipulation, er blevet løsladt.

Alle otte mænd er sigtet for uberettiget fortjeneste på et trecifret millionbeløb ved at manipulere med energihandel, ifølge forsvarsadvokaterne involveret i sagen, skriver Berlingske.

Mændene, herunder tre direktører og fem medarbejdere hos et energihandelsfirma, blev anholdt i slutningen af april. Deres varetægtsfængsling, der oprindeligt blev forlænget fra den 17. maj til den 13. juni, ophørte dog i sidste uge, da de blev løsladt.

Anholdelserne fandt sted under politiaktioner på adresser i både Nordsjælland og Aarhus-området. Ved det indledende grundlovsforhør blev det afsløret, at de otte personer er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 299d om markedsmisbrug. Overtrædelse af denne paragraf kan medføre en straf på op til seks års fængsel. Alle mænd nægter skyld i sagen.

Den pågældende sag, som internt hos politiet er blevet døbt “Operation Bonus”, er fortsat under efterforskning af National Enhed for Særlig Kriminalitet, som specialiserer sig i efterforskning af organiseret og økonomisk kriminalitet.

Advokat Jan Schneider, der repræsenterer én af de sigtede, udtaler i forbindelse med løsladelsen til Ritzau: “Vi vil nu være mere aktive i at anfægte de synspunkter, der er fremsat, da min klient nu har mulighed for at analysere data og lignende”.

Både de otte mænd og det implicerede selskab er underlagt navneforbud, som forbyder offentliggørelse af oplysninger, der kan lede til deres identifikation. Afgørelsen om varetægtsfængsling blev oprindeligt truffet af Retten i Aarhus i april, og blev efterfølgende kæret af flere til Vestre Landsret, der dog stadfæstede byrettens kendelse.