I dag markerer en betydningsfuld dag i Danmarks historie. Efter fem årtier på tronen har Hendes Majestæt Dronningen annonceret sin abdikation. Dette historiske øjeblik vil finde sted i Statsrådssalen på Christiansborg Slot klokken 14.00, hvor Dronningen officielt vil underskrive sin abdikationserklæring.

Med valgsproget “Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke” har Dronningen været et symbol på stabilitet og kontinuitet for Danmark, Færøerne og Grønland. Hendes regeringstid har været præget af betydelige samfundsmæssige forandringer og har haft en dyb indflydelse på hele Kongeriget.

Christiansborg er klædt til lejligheden. (Foto: AVISEN)

Umiddelbart efter abdikationen, klokken 15.00, vil Kongeriget Danmarks nye konge blive proklameret. Dette vil ske fra Christiansborg Slot, hvor statsministeren vil introducere den nye monark. Dette øjeblik repræsenterer ikke blot en forandring i den kongelige arvefølge, men også begyndelsen på et nyt kapitel i landets historie.

Det forventes, at begivenheden vil blive fulgt af millioner, både indenlands og internationalt, idet en æra afsluttes og en ny begynder.