Middelfart Kommune er et godt sted at bo for elbil-ejere. Selvom man ikke har sin egen ladeplads, har de færreste langt at gå, når elbilen for eksempel skal oplades henover natten.

Middelfart Kommune har fået opsat mange offentlige ladestandere til elektriske biler og ligger pr. 1. kvartal 2024 i top-10 blandt landets kommuner med 5,9 offentlige ladepladser pr. 1.000 indbyggere. Hen over sommeren vil yderligere ca. 40 ladepladser blive etableret, så vi er godt rustet til de mange elektriske biler, som bliver købt af danskerne.

Bor man eksempelvis i byhus i Middelfart, vil man i Havnegade have adgang til 53 ladepladser fra P-huset til Gl Havn. Også på parkeringspladserne i Søndergade, Nygade og Skovgade vil man have adgang til ladepladser. I Båring, Brenderup, Gelsted, Ejby, Nørre Åby og Strib er der også offentlige ladepladser centralt placeret, så både borgere, gæster og turister let kan få strøm på bilerne.

Ladepladserne erstatter parkeringspladser, og er beregnet til opladning af elektriske biler. Det vil være de samme tidsrestriktioner, som måtte gælde for hele pladsen, undtaget ved lynladere, hvor man må oplade sin bil i en time.

For at undgå parkeringsvagtens opmærksomhed, hvor der er tidsrestriktioner, skal man huske parkeringsskiven eller det elektroniske parkeringsur. Og naturligvis skal ladekablet være tilsluttet på en ladeplads.

Det er god skik at flytte sin elektriske bil til en parkeringsplads, når bilen er opladet.

Alle offentlige ladestandere på kommunens arealer kan benyttes af alle uden et abonnement. Det kræver blot, at man registrerer sig på ladeoperatørens app med sit betalingskort, og så er man i gang.

Få overblik her over alle offentlige ladestandere i kommunen.