Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har officielt erkendt en fejl i tidstagningshåndteringen under fredagens højspændte EM-kamp mellem Danmark og Sverige. Kampen, som endte med en smal dansk sejr på 28-27, blev præget af kontroverser i de sidste sekunder.

Ifølge EHF’s hjemmeside blev kampen urigtigt stoppet med blot tre sekunder tilbage. Dette skete efter en omdiskuteret hændelse, hvor Danmarks Magnus Landin tilsyneladende havde sikret en dansk sejr med en scoring til 29-27. Svenske spilleres protester førte til, at dommerne gennemgik situationen via video ved sidelinjen og konkluderede, at Landins mål skulle annulleres på grund af for mange danske afleveringer under opspillet.

I en afgørelse, der siden er blevet kritiseret, valgte dommerne at skrue tiden tilbage til 59 minutter og 43 sekunder. EHF har dog nu meddelt, at denne handling var i strid med håndboldreglerne, der kun tillader ændring af tiden ved urets fejlfunktion eller tidtagerens fejl.

Til trods for denne fejl, har EHF valgt ikke at foretage sig yderligere i sagen, da der ikke er indgivet nogen officiel protest. Resultatet af kampen står derfor ved magt, hvilket betyder, at Danmark med en sejr over Norge på søndag kan sikre sig en plads i semifinalen ved EM-slutrunden i Tyskland.