Efter en lang og følelsesladet kamp for at finde finansiering og opfylde deres drøm, er Dykkerklubben Marsvinet endelig i gang med at opføre et nyt maritimt center. Vi talte med John Johansen, tovholder på projektet og web-ansvarlig for klubben, om deres vision og de udfordringer, de har mødt undervejs.

– I lang tid har vi arbejdet på at modernisere vores nuværende klubhus, som stammer tilbage fra ca. 1935 og blev opført med overskudsmaterialer fra bygningen af Den Gamle Lillebæltsbro, fortæller John Johansen.

– Men nu er vores vision blevet udvidet til etablering af et maritimt center, der vil være til gavn for mange borgere i området og vil også understøtte formidlingen af livet i Lillebælt, fortætter han.

Det nuværende Klubhus. Foto: Dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt

En sag med mange følelser

Projektet var tæt på at blive stoppet i foråret 2023 på grund af manglende finansiering, men i sidste øjeblik trådte to lokale investorer til og reddede projektet ved at investere i det gennem B. Vangsted Invest Aps og USTC A/S.

– Det har været en sag med mange følelser. Mange af dem negative. Men nu er armene oppe over hovedet. Det er en drøm, der går i opfyldelse, ikke kun for dykkerklubber. Men det er en drøm og en mulighed for mange andre, som har den tilknytning til Sildemarken og Lillebælt, siger Johansen.

Finansiering til projektet kom ikke let, og klubben måtte navigere gennem flere tekniske og økonomiske udfordringer, herunder en prisstigning på grund af corona, som hævede omkostningerne med en million kroner. Men nu er klubben endelig i gang med at realisere deres vision.

– I går satte vi byggepladsskiltet op, og fredag er der første spadestik! Vi skal være færdige på et halvt år. Noget af det er EU-midler, fortæller Johansen begejstret.

Det nye maritime center vil ikke kun være til glæde for Dykkerklubben Marsvinet og dens medlemmer, men også for de mange andre borgere og turister med tilknytning til Sildemarken og Lillebælt, der vil kunne drage fordel af de nye og moderne faciliteter.

Illustration af det nye Maritime Center. Foto: Dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt