Det har tordnet flere timer i Lillebæltområdet denne fredag morgen. Nu udsender DMI en varsel. En front ligger over store dele af landet fredag morgen, og det regner mange steder.

– Regnen stedvis kan være så intens, at der er risiko for kraftig regn eller lokale skybrud. Der kan også lokalt forekomme torden, siger meteorolog Mette Zhang fra DMI.

Kloakerne kan komme på overarbejde i dag. Foto: AVISEN

På baggrund af den nuværende vejrsituation har DMI udsendt et varsel om kraftig regn og lokale skybrud. Varslet gælder for dele af Jylland, Fyn, og Sjælland indtil fredag formiddag. 

Der vil imidlertid være store regionale og lokale forskelle i mængden af regn, der falder, så ikke alle steder vil nå op over varslingskriterierne, forklarer Mette Zhang.

Hun præciserer, at kraftig regn er defineret som mere end 24 mm regn på 6 timer, mens et skybrud kræver mere end 15 mm regn på 30 minutter. – Vi holder øje med situationen og opdaterer ved behov, afslutter hun.

Så hvis du bor i et af de berørte områder, er det en god idé at være forberedt og holde dig opdateret på vejrsituationen.