Selvom kalenderen stadig viser vinter, er der tydelige tegn på, at foråret gør sig klar til at overtage. DMI rapporterer om en natur, der langsomt vågner til live: vintergækker, der bryder igennem det kolde jordlag, og nøddebuskene, der allerede er begyndt at blomstre. Disse tidlige forårstegn bringer et løfte om varmere dage.

Dog minder naturen os om, at vinteren endnu ikke har sluppet sit tag fuldstændigt. I løbet af den forgangne nat har flere områder oplevet frost. Især i Østjylland har der været et markant temperaturfald, hvor temperaturen på kun 2-3 timer faldt med omkring 8 grader lørdag aften. Denne hurtige ændring i vejret kan undersøges nærmere ved at se på data fra Horsens/Bygholm målestationen på DMI’s hjemmeside.

Denne dramatiske temperaturændring kan forklares ved en kombination af stille og klart vejr over Østjylland. Uden vind og skyer kunne jordens varme undslippe frit ud i verdensrummet, hvilket forklarer det hurtige temperaturfald. Senere på aftenen medførte skydække dog, at temperaturen igen steg med cirka 4 grader, da skyerne virkede som et isolerende tæppe, der holdt på varmen.

Ifølge DMI er det imidlertid sandsynligt, at vi har set det sidste til nattefrost for denne sæson. En varmfront, der bringer silende regn, vil passere Danmark i løbet af søndagen, hvilket markerer starten på en uge med varieret vejr. De kommende dages vejrfronte forventes ikke at medføre store mængder regn, men i kombination med allerede vandmættet jord og høje vandstande i vandløb, advares der om risikoen for lokale oversvømmelser.