Direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen, er åben for at drøfte ramadan-pauser i dansk fodbold, hvis klubberne henvender sig. De er allerede indført i norsk og engelsk fodbold, og Divisionsforeningen er villig til at overveje en lignende praksis i Danmark, fortæller Claus Thomsen til Tipsbladet.

Selvom ingen klubber har taget kontakt omkrig emnet, understreger Claus Thomsen, at de er villige til at se på mulighederne, så længe det er inden for regelsættet. Han mener, at der kan være andre måder at håndtere situationen på, og at der allerede er pauser under kampene.

Det norske fodboldforbund (NFF) har for nylig indført drikkepauser under ramadanen, som varer indtil den 21. april. Dommerne skal stoppe spillet på passende tidspunkter i kampe afholdt efter solnedgang. Retningslinjerne gælder for både elite- og breddefodbold samt aldersbestemte kampe.

Ifølge Sky Sports har de fire øverste engelske ligaer, inklusive Premier League, også indført en lignende praksis. Dommerne opfordres til at tale med de fastende spillere før kampstart og aftale tidspunktet for pausen, så spillere og kampledere kan bryde fasten under kampen. Tipsbladet bemærker at flere af Superligaklubberne, har spillere med muslimsk baggrund.