Han drømte om at blive jagerpilot, men i dag er den revisoruddannede Dennis Leander risikoansvarlig hos Middelfart Sparekasse – tirsdag den 16. juli fylder han 40 år.

Hvis du en dag møder Dennis Leander uden for normal arbejdstid, er det ikke sikkert, du genkender ham ved første øjekast.

Så bærer han nemlig typisk en afslappet hættetrøje og en cap, hvilket ikke ligner det stilfulde og formelle udtryk, han har på sit arbejde som risikoansvarlig hos Middelfart Sparekasse.

Der er dog ikke tale om personlighedsspaltning – det er mere et billede på, at han tager sit job seriøst og slapper af, når han har fri.

Tirsdag den 16. juli fylder Dennis Leander 40 år.

Megaglad for skifte

Han er født, opvokset og bosat i Fredericia, og der er ikke udsigt til, at han forlader byen – hvilket blandt andetkan forklares med familiens skolesøgende børn.

– Egentlig drømte jeg om en fremtid som jagerpilot, men mine knæ levede efter mange års fodboldspil ikke op til de høje fysiske krav, fortæller han.

I stedet udnyttede han sin interesse for matematik til at gå revisorvejen, og det ledte ham i 2017 til et job som regnskabsanalytiker hos Middelfart Sparekasse – et job som for to år siden blev vekslet til risikoansvarlig.

– Jeg er megaglad for mit skifte – både til Middelfart Sparekasse og jobbet som risikoansvarlig, hvor jeg, meget overordnet, har ansvaret for at identificere de risici, virksomheden er eksponeret for.

Har forståelse og indsigt

Lidt karikeret holder han øje med sine kollegaer, men det sker altid med en anerkendende tilgang.

– Jeg er til dialog og ordentlighed. Mit arbejde er at holde os på ret kurs i forhold til sparekassens langsigtede strategi samt efterleve de krav og forventninger, der kommer fra Finanstilsynet, forklarer Dennis Leander, der har en indgående forståelse for og indsigt i Middelfart Sparekasses måde at være i verden på.

– Det kræver, at jeg altid har den nødvendige ballast afviden, når jeg skal forklare, hvorfor vi for eksempel skal ændre adfærd.

Noget, han til gengæld aldrig kommer til at ændre på, er kærligheden til den engelske fodboldklub Manchester United.

Den har været der siden Peter Schmeichels entré i storklubben i 1991.

– Jeg var selv målmand dengang, og det er ikke mange United-kampe, jeg har misset siden. Langt de fleste af dem husker jeg faktisk også ganske detaljeret, siger fødselaren, som dermed afslører, at risici langt fra er det eneste, han fokuserer på.