Onsdag den 29. november 2023 fortsætter den iskolde november med endnu en kold dag efter en kold tirsdag. DMI (Danmarks Meteorologiske Institut) advarer om konsekvenserne for morgentrafikken, opfordrer til brug af vinterdæk og rudeskrabere og forudser fortsat risiko for rim, sne og isglatte veje over hele landet.

Temperaturen kan måske nå frysepunktet i løbet af dagen, men vil ellers ligge på frost ned til minus 3 grader, med sne og snebyger særligt i den sydøstlige del af landet.

Vejdirektoratet advarer også om risiko for isglatte veje på tværs af landet fra morgenstunden, selvom der er saltet i nat på de fleste steder. Der kan dog stadig være glatte områder, især på udsatte steder. Omkring hovedstaden, Odense og Aarhus rapporteres om ‘normalt føre efter årstiden’, mens der i Sønderjylland og Nordsjælland er flere meldinger om sne- og isglatte veje.

Vejrudsigten, udsendt kl. 04.40 af vagthavende meteorolog, forudser mest skyet vejr og perioder med sne eller snebyger i den sydøstlige del af landet. I resten af landet forventes perioder med lidt eller nogen sol, dog med lokale snebyger, og i Nordjylland sne eller snebyger fra nord ud på dagen. Temperaturerne forventes at falde til mellem frysepunktet og 8 graders frost om aftenen og natten, lokalt ned omkring 10 graders frost, med svag til frisk nordøstlig eller skiftende vind, ved kysterne lokalt hård vind eller måske kuling.

Et østgående lavtryk over den nordvestlige del af Tyskland vil i dag bringe skyer og en overgang sne til den sydøstlige del af Danmark, med typiske mængder nysne på mellem 1 og 5 cm. Et område med sne og snebyger bevæger sig ned over Nord- og Nordvestjylland fra nordøst, og der ventes også her typisk 1-5 cm nysne, men lokalt måske mere. I resten af landet vil der kun komme lokale snebyger.

Vejret forventes at fortsætte ind i torsdagsdøgnet, hvilket øger mulighederne for, at julemåneden indledes med et snedække til det meste af landet. Meteorolog Jesper Eriksen opdaterede denne prognose kl. 05.40. Trafikanterne opfordres til at tage deres forholdsregler i trafikken og holde sig opdateret med de seneste vejr- og trafikrapporter.