Anders Hartzen, talsmand for Bevar Irma, fortalte til demonstrationen i Middelfart i går, at der skal stemmes om, herunder et forslag om at bremse lukningen af Irma-butikkerne. Med 24.600 medlemmer i deres Facebook-gruppe argumenterer han for, at beslutningen om at lukke Irma og LokalBrugsen er forkert og forretningsmæssigt en dårlig beslutning.

– Irma er jo en del af Coop, og det går på tværts af landet. Irma har haft indflydelse på hele landet, siger Hartzen og påpeger, at medlemmerne, der ejer butikkerne, ikke kan forstå så gennemgribende beslutninger. “Det føles som om beslutningen er taget meget forhastet.

Anders Hartzen, Talsmand for Bevar Irma. Foto: AVISEN

Hartzen mener, at den nye strategi for Coop, der siger, at Danmark ikke skal være et discountland, ikke harmonerer med lukningen af Irma og LokalBrugsen.

– Noget af det Irma har eksperimenteret og det har gavnet dagligvarer branchen generelt i forhold til økologi og brugen af burhøns og så videre. Der er ikke andre kæder der på den måde forsøger at fremme branchen fremad, forklarer Anders Hartzen.

Kampagnen Bevar Irma arbejder videre for at stoppe lukningen af butikkerne og opretholde de værdier, som Irma og LokalBrugsen repræsenterer.