UEFA har netop meddelt, at Schweiz vil være vært for kvindernes EM-slutrunde i 2025. Det betyder, at det nordiske bud, hvor Danmark, Sverige, Norge og Finland havde søgt om et fælles værtskab, blev forbigået.

UEFA’s eksekutivkomité er ansvarlig for at vælge EM-værterne, og det blev besluttet, at kampene skulle spilles i otte forskellige byer i Schweiz. Selvom det er en skuffelse for det nordiske bud, glæder Schweiz sig over at få lov til at afholde den store sportsbegivenhed.

Lars Lundov, direktøren for Sport Event Danmark, udtaler til TV 2 SPORT, at han var skuffet over resultatet, men ikke overrasket. Han havde forventet, at Schweiz ville være en hård konkurrent for det nordiske bud.

Selvom det er en stor begivenhed for Schweiz at være vært for kvindernes EM-slutrunde i 2025, er der stadig lang tid tilbage til selve slutrunden. Holdene vil først kvalificere sig til turneringen i løbet af de næste par år. Men for Schweiz er det en stor ære at få muligheden for at være vært for en så stor sportsbegivenhed.