Danmark er klar til 1/8-dels finalerne efter et dramatisk 0-0 opgør mod Serbien i den sidste gruppekamp. Dette resultat sender Danmark videre til knockoutkampene, hvor de møder de velspillende naboer fra Tyskland lørdag aften i Dortmund. Trods en samlet gruppefase uden sejre, sikrer tre uafgjorte kampe Danmark en plads videre i turneringen.

I et eksempel på, hvordan uafgjorte kampe kan bane vejen til succes, kan Portugal fra 2016 nævnes. De præsterede det samme og endte som europamestre, selvom det er optimistisk at tro, at Danmark kan gentage denne præstation.

Sådan så det ud tirsdag aften på Rådhuspladsen i Fredericia. Foto: AVISEN

Efter en helstøbt indsats mod England i tidligere runder, sled Danmark specielt med de offensive ideer i dagens kamp. De danske spillere havde svært ved at nedbryde det serbiske forsvar. Selvom det ikke var kønt, hvad vi så på banen i dag, spillede danskerne med stor disciplin. De første 60 minutter dominerede Danmark spillet og havde så meget boldbesiddelse, at det burde have givet større chancer.

I de sidste 30 minutter var det serberne, der satsede alt, men det danske forsvar holdt stand, anført af en særdeles velspillende Jannik Vestergaard. Efter 5 minutters ekstra spilletid kunne de danske spillere løfte armene i jubel over det opnåede resultat.

Samtidig spillede England og Slovenien også 0-0 i deres kamp, hvilket betyder, at Danmark slutter på andenpladsen i gruppen. Det sætter scenen for et spændende møde med de tyske værter i den kommende knockout-runde.

EM 2024. Foto: AVISEN

Danmark står overfor en udfordring mod Tyskland, men håbet og viljen om at gå videre i turneringen er intakt. Vi skal ikke hjem, vi skal videre.