Danmark fik en fantastisk start på Nations League, da de torsdag aften besejrede Schweiz 2-0 i Parken. Det var en kamp præget af intensitet og dramatik, hvor Schweiz fik to spillere udvist, og Danmarks debutanter spillede en afgørende rolle.

19-årige Patrick Dorgu, som gjorde sin debut på landsholdet, scorede det første mål kort efter sin indskiftning med en præcis afslutning på sin allerførste berøring. Kort før slutfløjtet cementerede Pierre-Emile Højbjerg sejren med endnu et mål, hvilket sikrede Danmark en optimal start på turneringen.

Den midlertidige landstræner, Lars Knudsen, spillede også en vigtig rolle i sejren. Han sendte Dorgu på banen efter 80 minutter i stedet for Victor Nelsson, og blot to minutter senere var Dorgu på plads i feltet for at score til 1-0.

Danmark havde haft en overtalssituation i næsten hele anden halvleg, efter at Schweiz’ Nico Elvedi blev udvist for at fælde Kasper Dolberg lige efter pausen. Efter den danske føring steg temperaturen yderligere, og Schweiz’ anfører Granit Xhaka blev også sendt i bad tidligt efter en udvisning.

En ny landsholdsæra begynder

Denne kamp markerede også starten på en ny æra for det danske landshold, efter Kasper Hjulmand trådte tilbage som landstræner. Knudsen havde forud for kampen talt om at tilføre offensiv energi til holdet, og det lykkedes i første omgang at skabe flere chancer end ved EM. Debutanten Albert Grønbæk gjorde også en imponerende indsats og var involveret i mange af Danmarks bedste angreb i første halvleg, selvom han mod slutningen faldt lidt ud af spillet.

På trods af en generelt chancefattig og urytmisk første halvleg, hvor de to hold neutraliserede hinanden med ens formationer, fik Danmark den største mulighed, da Christian Eriksen sendte Kasper Dolberg alene igennem med en flot aflevering. Dolberg manglede dog skarpheden foran mål, og muligheden blev afværget af Schweiz’ målmand Gregor Kobel.

Anden halvleg bød på drama og intensitet

Kampen eksploderede i anden halvleg med en række dramatiske begivenheder. Kasper Dolberg viste beslutsomhed og blev nedlagt lige uden for feltet, hvilket førte til, at Nico Elvedi blev udvist efter et VAR-gennemsyn. Med en mand i overtal pressede Danmark på, men måtte vente til Dorgus scoring for at få hul på bylden.

Målet blev fejret med stor jubel på tribunerne, men samtidig opstod der tumult på banen, da en schweizisk spiller lå skadet. Dette førte til en række advarsler og endnu en udvisning, da Granit Xhaka forlod banen efter at have mistet besindelsen.

I tillægstiden udnyttede Pierre-Emile Højbjerg Danmarks overtalssituation til fulde ved at score til 2-0 med et skud fra kanten af feltet, hvilket sikrede Danmark en fortjent sejr i den første kamp af den nye Nations League-sæson.

Danmark indtager nu førstepladsen i gruppen, da de spanske europamestre måtte nøjes med 0-0 i Serbien. Danmark møder Serbien på søndag i København.