Linjeløbene får mål i København med start i Roskilde og Helsingør. Enkeltstarterne bliver kørt i Aarhus.

Danmark har afsendt et officielt bud til Den Internationale Cykelunion (UCI) om at blive vært for VM i cykling i 2029. Vinder Danmark buddet, vil Aarhus blive vært for enkeltstarterne, og linjeløbene vil blive afholdt på Sjælland. Løbene vil starte i Helsingør og Roskilde og målstregen er i København.

Danmarks ambition om at blive vært for verdensmesterskabet i landevejscykling har fået en kraftig opbakning fra landets topministre, hvilket understreger en national begejstring for cykelsporten.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtrykte sin entusiasme for projektet og betydningen af cykelsport i Danmark:

– Cykelsport er en dansk nationalsport, og derfor sætter vi alt ind for at få VM i landevejscykling ud på de danske veje. Regeringen har prioriteret at få flere sportsevents til Danmark, for det er et fremragende udstillingsvindue for Danmark, der samtidig samler danskerne på tværs af landet. Med VM kan vi vise Danmark frem for verden, og jeg er helt overbevist om, at alle byer som skal ligge asfalt til, kommer til at levere i særklasse, præcis som vi så det under Touren.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt delte også sin begejstring og forventning til begivenheden.

– Vi tager i dag et stort skridt mod at få VM i landevejscykling til Danmark. Det er flere års hårdt arbejde, der ligger bag, og jeg tror på, at det er en begivenhed, der vil vække stor begejstring i hele landet. Danmark er måske et lille land, men en stor cykelnation, og derfor er det helt på sin plads, at VM forhåbentlig snart er på dansk jord. Jeg håber, at vi senere på året kan juble over at være kommende VM-værter.

Transportminister Thomas Danielsen understregede cyklingens betydning i Danmark:

– Danmark er et cykelland, og derfor er det helt oplagt, at vi skal være vært for VM i cykling. Store sportsbegivenheder er med til at sætte Danmark på verdenskortet. Det giver en stor oplevelse for publikum. Og så er det med til at holde cykelinteressen ved lige, så endnu flere børn og unge tager cyklen både i hverdagen og i cykelklubberne.

Forventningerne er høje, og Danmark venter spændt på svar fra UCI i slutningen af september 2024 angående værtskabet for VM, som i år afholdes i Zürich, Schweiz.