Der var klasseforskel mellem Danmark og Tyskland i OL-finalen i håndbold. Nikolaj Jacobsens tropper endte med at vinde 39-26.

Der var tydelig klasseforskel mellem Danmark og Tyskland i OL-finalen, hvor Danmark hurtigt satte sig på kampen. Selvom Tyskland kortvarigt formåede at udligne til 1-1, var det også sidste gang, tyskerne for alvor kunne matche det danske hold. Fra det øjeblik var Danmark i fuld kontrol og dominerede kampen.

Midtvejs i første halvleg havde Danmark opbygget en solid føring på 12-5. Det var ikke kun profiler som Mathias Gidsel og Simon Pytlick, der spillede en afgørende rolle, men hele holdet fungerede som en velsmurt enhed. Forsvaret stod stærkt, Rasmus Lauge og Magnus Landin leverede imponerende præstationer, og hele holdet arbejdede sammen om at splitte Tyskland ad. Det danske mandskab viste et niveau, der var langt over, hvad tyskerne kunne matche, og ved pausen havde Danmark opnået en overlegen føring på 21-12, efter kort før pausen at have været foran med hele 21-10.

Med en så markant føring var spændingen stort set drænet fra anden halvleg allerede fra start. Et dansk hold, der jagter OL-guld, ville ikke lade en sådan føring glide dem af hænde. Som forventet holdt Danmark fast i føringen og udbyggede den yderligere, så stillingen kom op på 28-15, hvilket cementerede deres dominans i finalen.

Danmark fastholdt deres imponerende føring resten af kampen og leverede en magtdemonstration, som resulterede i en overbevisende sejr på 39-26 over Tyskland. Denne triumf markerede ikke blot en ny OL-guldmedalje for Danmark, men også en historisk afslutning på to af landsholdets største profiler. Mikkel Hansen spillede sin sidste håndboldkamp nogensinde, mens Niklas Landin sagde farvel til sin landsholdskarriere med en præstation, der endnu en gang understregede hans uvurderlige værdi for dansk håndbold.

Sejren cementerede Danmarks position som en af verdens absolutte håndboldstormagter. Efter OL-guldet i 2016 og sølvmedaljen i 2021 er det danske landshold nu tilbage på toppen af den olympiske scene. Denne guldmedalje er ikke kun et resultat af holdets exceptionelle talent og teamwork, men også en værdig hyldest til de legendariske spillere, der nu træder tilbage med hovedet højt og et gyldent eftermæle.