Bagud 1-0 ved pausen i søndagens kamp mod AC Horsens havde FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, to muligheder. Han kunne skifte ud efter en halvleg med svingende kvalitet eller han kunne komme med en peptalk. Det sidste blev tilfældet, og det var den rigtige beslutning viste det sig efterfølgende.

I sæsonens første kamp i NordicBet Ligaen mødte FC Fredericia AC Horsens på Nordstern Arena i Horsens. Trods en lovende start fra hjemmeholdet AC Horsens, som førte 1-0 ved pausen, vendte FC Fredericia kampen i anden halvleg og sikrede sig en imponerende 3-1 sejr.

AC Horsens havde store forventninger til kampen med deres nye cheftræner Martin Retov og flere markante spillerforstærkninger, herunder Marvin Egho og Sebastian Pingel. Deres offensiv startede stærkt, og efter kun seks minutter måtte FC Fredericias målmand Mattias Lamhauge trække en redning frem for at afværge et skud fra Marinus Larsen. I det 18. minut viste FC Fredericia dog deres farlighed, da Agon Mucolli fik en stor chance, som AC Horsens’ målmand Matej Delac ligeledes parerede.

Med ti minutter tilbage af første halvleg bragte Marinus Larsen AC Horsens foran 1-0 efter et godt forarbejde af Egho og Pingel. Dette gav hjemmeholdet fornyet energi og selvtillid, og de fortsatte med at presse FC Fredericia, som dog formåede at holde dem fra at udbygge føringen yderligere inden pausen.

I anden halvleg ændrede kampen sig drastisk. Allerede efter 49 minutter udlignede Asbjørn Bøndergaard for FC Fredericia med en flot solopræstation, hvor han oversprintede AC Horsens’ forsvar og sendte bolden sikkert i mål. Seks minutter senere tog FC Fredericia føringen, da Jonathan Lindekilde scorede til 2-1 efter en præcis aflevering fra Anders Dahl.

FC Fredericia fortsatte med at dominere spillet, og selvom AC Horsens forsøgte at komme tilbage med flere udskiftninger, kunne de ikke bryde igennem Fredericias forsvar. Med cirka 20 minutter igen foretog FC Fredericia deres egne taktiske udskiftninger, som yderligere styrkede deres kontrol over kampen. Gustav Marcussen cementerede sejren med et mål til 3-1 otte minutter før tid, hvor han udnyttede en hurtig omstilling til at score til kampens slutresultat.

Udligning løftede FC Fredericia

FC Fredericia åbnede sæsonen i NordicBet Ligaen med en imponerende 3-1 sejr over AC Horsens, på trods af en usikker start og syv nye spillere i startopstillingen. Cheftræner Michael Hansen udtrykkere sin tilfredshed med holdets præstation og fremhævede vigtigheden af nøgleøjeblikke i kampen. Sejren kom med en oprykningskandidat, der har spenderet mange penge på nye spillere.

– Det er det, man kan ønske sig, når man ikke ved, hvor ens niveau er, og man heller ikke ved, hvor modstanderen er. Vi bragte syv nye spillere ind fra start. Spillerne lærte meget, især de første 20 minutter, da vi var for dårlige og blev bedre og bedre uden at være helt fantastiske, siger Michael Hansen.

Hansen understreger vigtigheden af Asbjørn Bøndergaards udligningsmål, som kom kort efter pausen, og som markerede et afgørende vendepunkt i kampen. Målet blev scoret blot få minutter inde i anden halvleg og ændrede hele dynamikken på banen. Bøndergaard viste en imponerende evne til at udnytte en mulighed, hvor han oversprintede AC Horsens’ forsvar og stod alene med målmanden. Med koldblodighed sendte han bolden sikkert i nettet, hvilket ikke kun bragte balance i stillingen, men også gav FC Fredericia et mentalt boost.

– Målet til 1-1 løftede os, og der var vi dygtige efterfølgende og kunne have lavet mange mål. Vi talte om i pausen, at vi havde haft 2-3 store chancer. Derfor var 1-1 målet vigtigt, da det løsnede alle nerverne, forklarer Hansen.

Selvom AC Horsens havde startet kampen stærkt og førte ved pausen, var Hansen klar over, at holdet skulle finde en måde at vende kampen på, hvis de skulle have en chance for at få et positivt resultat. AC Horsens kom hurtigt ud af starthullerne og viste deres intentioner med en aggressiv og offensiv tilgang, der resulterede i flere farlige chancer og til sidst en scoring, som sendte dem i front. FC Fredericia havde haft svært ved at matche hjemmeholdets intensitet i begyndelsen af kampen, og de gik til pause med en 1-0 føring til AC Horsens.

Hansen var dog opmærksom på, at pausen gav en mulighed for at omgruppere og justere taktikken. Han vidste, at det var essentielt at bevare roen og fokusere på at udnytte de chancer, de havde haft i første halvleg, samt at rette op på de fejl, der blev begået.

– Jeg havde forudset, at det hold, der kom foran, ville få det nemmere, da man ikke vidste, hvordan man ville bygge en anden halvleg op, hvis man kom bagud. Det gjorde vi dog. Vi var frustrerede og tænkte, hvad vi kunne gøre. Jeg overvejede indskiftninger eller en peptalk. Jeg tog peptalken og gav de startende 11 chancen igen, fortæller Michael Hansen.

Hansen var også overrasket over holdets evne til at skabe mange chancer gennem kampen. På trods af de mange nye spillere og den usikre start viste FC Fredericia en bemærkelsesværdig offensiv styrke.

– Jeg er overrasket over, vi kan lave så mange chancer, som vi gjorde. Jeg er ikke overrasket over, vi er med boldmæssigt, men det er to nye hold og nye trænerbænke. Jeg er den eneste, der er her stadigvæk af de to holds trænere. Det er en stor sejr for os, slutter Michael Hansen.

Næste gang Michael Hansens mandskab skal i aktion er på lørdag på hjemmebane mod Vendsyssel.