Parasvømmeren Camilla Witt, der er en del af Fredericia Eliteidræt, vandt tidligere på måneden sit første nordiske mesterskab. Det skete efter, at hun ellers ikke havde haft en god halvsæson, men nu drømmer hun om mere og håber at være god nok til at komme med til De Paralympiske Lege i 2028 i Los Angeles.

I alt fik Camilla Witt fire medaljer ved de nordiske mesterskaber, der blev afholdt i byen Tartu i Estland. Det blev til bronze i 50 meter butterfly, sølv i individuel medley, sølv i 400 meter fri og guld i 200 meter fri.

– Det var mit første NM-guld, så det var en forløsning i forhold til, hvad jeg har arbejdet med. Det har været noget, som jeg har kæmpet for længe, og efter en ret dårlig sæson efter sommerferien, så kom det pludseligt. Jeg havde ikke slået nogen personlige rekorder på den her side af sommeren, så det var mega fedt at gøre det så godt, siger Camilla Witt.

Til dagligt konkurrerer Camilla Witt med svømmere uden handicap, men det er hun ikke, når hun stiller op til eksempelvis de nordiske mesterskaber.

– Det er noget helt andet at møde dem, der også har udfordringer, og ikke er så hurtige som almene svømmere. Jeg kan ikke følge med de almindelige tidsmæssigt, og derfor er det fedt at have nogen at pace sig med, når man er afsted, siger hun.

Da Camilla sikrede sig guldmedaljen, var det netop en konkurrence, som man kender det, hvor der var kamp til stregen. Det er noget, Camilla ikke oplever til dagligt.

– Jeg lå meget tæt på to andre tidsmæssigt, hvor jeg normalt ville være 10-15 sekunder efter, hvis det var mod svømmere, der ikke fejler noget. Det var mega fedt at være så tæt og ende med at vinde, siger Camilla, der bruger det som motivation undervejs i løbet:

– Jeg ved godt, at man ikke skal tænke på de andre, når man er i vandet, men det giver noget, når man er ved at “dø”, at man tænker, at man lige skal slå hende på banen ved siden af, forklarer Camilla.

Næste år er der EM, men Camilla forventer ikke at opnå kvalifikationskravet.

– Derfor vil jeg bare forbedre mig så godt som muligt, og fortsætte det, jeg har gang i. Jeg drømte om at komme med til EM, men det ser lidt sort ud, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg skal forbedre mig meget på kort tid, da tiden jeg skal slå, er hårdere end, hvad man havde forventet, siger Camilla.

På sigt er drømmen klar. Camilla Witt vil med til både EM og VM, som hun ikke har deltaget i på seniorplan. Hun har tidligere været til ungdoms-EM.

– Inden for de næste par år håber jeg, at det kan lade sig gøre, siger hun med et smil.

Et andet mål for Camilla Witt er at komme med til de paralympiske lege.

– Jeg kommer ikke med til Paris, men Los Angeles i 2028 går jeg efter. Det vil være rigtig fedt, hvis jeg kan komme med der, og det er helt sikkert min drøm, forklarer hun.

Camilla Witts favoritdisciplin er 200 meter fri, men den disciplin er ikke en, som man kan konkurrere i til eksempelvis EM. I stedet satser hun på 100 meter fri på lang bane, når 200 meter ikke er muligt. Pt. er hendes personlige rekord på 100 meter 1 minut og ti sekunder.

– På lang bane er EM-kravet omkring 1 minut og seks sekunder, så der skal lidt af min tid. I sidste sæson skar jeg 2,5 sekund af, men det er ikke til at sige, hvor meget jeg rykker mig pr. år. En gang imellem kommer der et ryk, men hvis jeg kan holde det omkring 2,5 sekund pr. år, vil det være godt, slutter Camilla Witt.