Cafe Rita i Middelfart har besluttet at donere dagens omsætning i dag 08.02.2023 til jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien. Ideen kom ifølge ejerene, Mette Demant og Thomas Altinbulak, helt impulsivt efter en samtale om situationen i Tyrkiet.

Thomas’ far og noget af hans familie er i Tyrkiet, hvor han også selv stammer fra. Faren og familie har det godt efter omstændighederne, men mange andre i de to lande har det ubegribeligt svært, og Café Rita vil gerne gøre deres del for at hjælpe.

– Vi vil gerne redde hele verden, men vi er nødt til at fokusere et sted, og så er det klart, at Tyrkiet står vores hjerter nært, fortæller Mette.

Cafe Rita sørger for, at pengene går til en velrenommeret organisation, så de kan stå til regnskab for, hvor pengene ender. De vil modtage en bekræftelse fra organisationen, så den kan vedlægges dagens omsætning, alt skal gå ordentligt til. Organisationen sørger for at der bliver fordelt hjælp i hele området, selvom Thomas er fra Tyrkiet er der nemlig også stor brug for hjælp i det nordlige Syrien.

Mette Demant og Thomas Altinbulak, ved hjørnebordet på Café Rita. Foto: AVISEN

Mens vi sidder og taler, rejser gæsterne sig ved bordet ved siden af, de har nydt deres frokost på Caféen.

– Tak for god mad og tak for alt det I gør, siger de to og rækker Thomas hånden.

Det er en stor udfordring at hjælpe lige nu, da vejene i området næsten er helt lukkede og det er begrænset, hvor meget man kan flyve ind. Alligevel kommer der noget igennem, så det er med at hjælpe til, med at dem som er dernede har det godt, omstændighederne taget i betragtning. Således at der hele tiden kommer ny mad og andre fornødenheder derned.

– Det er først i dag, der er begyndt at komme hul igennem, men hele verden hjælper heldigvis til, fortæller Thomas.

Det er tydeligt at mærke på de to indehavere at de er berørt af situationen, både grundet deres bånd til Tyrkiet, men også opbakningen fra de lokale borgere i Middelfart.

– Flere spørger om de ikke kan give mere, så deler vi det her mobilepay nummer som vi har, således at støtten når det rigtige sted hen, siger Mette Demant, og fortsætter.

– Faktisk har alle vores medarbejdere tilbudt at arbejde uden løn i dag, det gav mig helt en klump i halsen, men det skal de selvfølgelig ikke. Bare det er at de foreslå det viser hvilke gode mennesker vi har ansat.

Cafe Rita viser, at det er muligt at gøre en forskel, selvom man ikke kan redde hele verden. Det er tit de små ting som gør en forskel. De to ejere vil gerne sætte fokus på katastrofen og gøre deres del for at hjælpe de mange mennesker, der har mistet alt.

– Jeg kan kun opfordre alle andre forretninger til at gøre det samme, eller bare gøre lidt, det kunne jo også bare være en times omsætning. Det betyder bare så meget for dem dernede, slutter Thomas Altinbulak.

Så besøger man Cafe Rita i Middelfart i dag, kan man når man betaler for sit måltid eller kaffe være sikker på, at betalingen går til at ofrene for jordskælvet i Tyrkiet og Syrien også får noget at spise eller noget andet de har brug for.