Jonas Rene Jensen har hidtil siddet i Middelfart Byråd for Nye Borgerlige, men han har nu meldt sig ud og meldt sig ind i Danmarksdemokraterne.

Lige siden Pernille Vermund forlod Nye Borgerlige, som hun ville opløse som parti, har det ligget i kortene, at Jonas Rene Jensen ville forlade partiet. Han ville dog ikke gøre det før, at et nyt parti var på plads, og han ville tænke sig grundigt om. Det har Jonas Jensen nu gjort.

– Der var ikke nogen platform at tale fra i Nye Borgerlige. Jeg har holdt en del møder med Danmarksdemokraterne, og de ligger politisk tæt på Nye Borgerlige. De har været meget professionelle at mødes med, og det har jeg savnet. Vi blev enige om, at der var et match, så jeg meldte mig ud af Nye Borgerlige i nat og ind i Danmarksdemokraterne, siger Jensen.

Efter længere tids spekulation har Jonas Jensen nu fået truffet sit valg og skiftet parti. Det giver ro.

– Det er en rar følelse. Jeg føler faktisk, at jeg har fået luft. Jeg har altid sagt, at jeg er her for at lave politik og ikke lave organisatoriske ting, forklarer Jonas Jensen.

Selvom Jonas Jensen nu er i et nyt parti, så kommer det ikke til at ændre på noget i Middelfart Byråd for ham.

– Man kommer ikke til at mærke nogen forskel. Jeg kæmper for de samme ting. Nogen vil sige, at man svigter, men jeg føler ikke, jeg gør det. Jeg får hverken mere magt, indflydelse eller noget som helst. Det bliver en-til-en det samme, slår Jonas Jensen fast.

Jensen fortæller i samme ombæring, at han har respekt for dem, som kæmper videre for Nye Borgerlige.

– Skibet var stødt på grund. Jeg tager hatten af for dem, som prøver, men der skal godt nok meget til. Jeg tror, at det bliver svært for dem, siger Jonas Jensen.

Én af de ting, som har trukket i Jonas Jensen, er baglandet i Danmarksdemokraterne.

– Jeg har savnet nogen fra mit eget parti lokalt, som jeg kunne samarbejde med. Her er der et bagland, og det er en fordel. Jeg har et tæt samarbejde med Nikolaj Vang, der sidder i byrådet i Nordfyns Kommune, slutter Jonas Jensen.