I 2024 vil Bygma Gruppen for første gang i samarbejde med blandt andet IBC Kolding, Fredericia-Middelfart og Aabenraa hylde de største talenter blandt handelseleverne. Virksomheden lancerer nemlig Bygma Talentlegat med formålet at støtte og belønne den ekstraordinære indsats hos 4 elever fra seks af landets erhvervsskoler med et samlet beløb på 288.000 kr. Med dette tiltag håber Bygma Gruppen og erhvervsskolerne at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne, der de seneste ti år har oplevet et drastisk fald på hele 33 pct. i antallet af elever.

Der bliver sat velfortjent fokus både på erhvervsskolerne og på de dygtige handelselever, når landets største danskejede leverandør af byggematerialer lancerer Bygma Talentlegat. Allerede nu er 6 af landets erhvervsskoler i gang med at indstille eleverne, og i februar vil 24 udvalgte elever modtage et legat på 12.000 kr. ved en reception, der holdes i det nye flotte Bygma København. En af de 6 udvalgte samarbejdsskoler er IBC Kolding.

Det er underviserne på IBC Kolding, der indstiller de af deres handelselever, som de vurderer, har gjort en ekstraordinær indsats, og dermed lever op til kravene for at få tildelt legatet. For det er netop for at hylde eleverne og vise dem, at deres talent og ambitioner vil blive værdsat hos en kommende arbejdsgiver, at man uddeler legatet.

– I Bygma ønsker vi at tage ansvar for det samfund, som vi og vores medarbejdere er en del af. Dette legat giver os mulighed for at hylde de dygtige unge, der står på nippet til at skulle i gang med deres karriere, og forhåbentlig også influere deres valg af retning henimod handelsbranchen, udtaler Casper Wiuff, der er direktør i Bygma Kolding.

Kampen om medarbejderne er blevet mere kompleks
Udover ønsket om at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne og belønne de dygtige elever, så er formålet med Bygma Talentlegat da også fortsat at tiltrække de bedste medarbejdere, hvilket er blevet vanskeliggjort dels på grund af det støt faldende antal elever på erhvervsuddannelserne.

– Med dette legat får vi en lejlighed til at fortælle om de mange muligheder, som en karriere indenfor handel kan tilbyde. Hos Bygma har vi stor fokus på at fremme vores egne talenters muligheder i organisationen og sikre dem en spændende karriere med fokus på relationerne med kunderne og chancen for at bidrage positivt til byggeriets grønne omstilling, fortæller Casper Wiuff og fortsætter:

– Vi er rigtig glade for den tætte dialog og det konstruktive samarbejde med IBC Kolding, som har muliggjort stiftelsen af dette legat. Vi håber, at vi sammen kan bidrage med en positiv motivationsfaktor til de studerende og øge opmærksomheden omkring erhvervsskolerne og elevuddannelsen som et stærkt alternativ til andre uddannelser.

Et tæt samarbejde

Det bakkes op af Michael Lauridsen, der er uddannelseschef hos IBC i Kolding, Fredericia/Middelfart samt Aabenraa.

– Vores tætte samarbejde med Bygma er en afgørende faktor for, at vores mission om at give de unge mennesker et godt springbræt til branchen lykkedes. Med legatet får vi samtidig muligheden for at sætte et endnu større fokus på de elever, der udmærker sig i særlig grad. Vi synes, det er vigtigt at hylde dem, der er dygtige samt, at de har valgt en uddannelse, som virksomhederne efterspørger, lyder det fra Michael Lauridsen.