Under det seneste byrådsmøde i Middelfart blev en resultatkontrakt mellem Middelfart Kommune og Brobygning Middelfart et intensivt debatemne, der endte med at blive udskudt.

Middelfart Kommune yder årligt et tilskud på 3 millioner kroner i 2023 til Brobygning Middelfart, et initiativ der iværksætter aktiviteter under erhvervsfremmeloven for at forbedre og øge attraktiviteten i Middelfart Kommune.

Resultatkontrakten, som er gældende for to år, er under kritisk revision, med tilskud for 2024 planlagt at blive fastlagt i den kommende kommunale budgetlægning.

Under byrådsmødet gav flere byrådsmedlemmer udtryk for deres bekymringer. Karin Riishede (V), medlem af bestyrelsen for Brobygning Middelfart, udtrykte overraskelse over, at kontrakten ikke var blevet fremlagt for bestyrelsen før den blev præsenteret for Økonomiudvalget. Hun efterlyste mere gennemsigtighed og kritiserede den nuværende konstruktion, hvor direktøren for Brobygning Middelfart også er ansat i Middelfart Kommune.

Lasse Schmücker (Ø) var også kritisk overfor kontrakten, idet han beskrev Brobygning som “borgmesterens miniforvaltning”. Han bemærkede, at flere af initiativerne, herunder juleby og sommerby, overlappede med kommunens ansvarsområder, hvilket han mente var i strid med loven.

Jonas Jensen (D) pegede på flere tidligere spørgsmål om Brobygning, og kritiserede den hastige udformning af resultatkontrakten, som han mente ikke overholdt intentionerne.

Til trods for den intense debat, blev sagen om resultatkontrakten til sidst udskudt.