Borgmester Johannes Lundsfryd kunne ikke skjule sin begejstring over Middelfart Boldklubs nylige oprykning fra 3. til 2. division. Oprykningen kom i hus i opgøret md Næsby, der endte uafgjort 0-0, og sikrede holdet sig oprykningen allerede fire runder før turneringens afslutning.

Champagnepropperne sprang, og jublen brød løs i Middelfart i fredags.

– Det var en festdag. Middelfart hører til i 2. division. Vi har et stærkt hold, som aldrig skulle have rykket ned i første omgang. De har kæmpet bravt og det er en fantastisk bedrift at rykke op med så mange runder tilbage af sæsonen siger en begejstret Lundsfryd.

Selvom borgmesteren ikke selv havde mulighed for at være til stede ved kampen, har han fulgt holdet tæt gennem sæsonen.

– Jeg kommer forbi med jævne mellemrum, og jeg har set, hvordan vores hold har udviklet sig. De har gjort det godt, siger Johannes Lundsfryd.

Med udsigt til fodbold fra 2. division næste sæson, ser Lundsfryd frem til, at der vil være en højere kvalitet af fodbold at se på for Middelfarts borgere.

– Det betyder utrolig meget for vores bys selvfølelse. Når vores lokale hold klarer sig godt, styrker det vores identitet og stolthed, forklarer han.

Borgmesteren mener, at fodbold er et vigtigt samtaleemne blandt byens borgere.

– Det er altid godt at have noget at tale om, og fodbold er et emne, som mange kan samles om. Det er skønt at kunne mødes på stadion og se vores hold spille god fodbold. Det giver en særlig stolthed og sammenhold i byen, forklarer Johannes Lundsfryd.

Middelfart Boldklub har sæsonen igennem været suveræne efter deres nedrykning i fra 2. division i sidste sæson. Nu er skuden vendt, og med fire kampe igen er middelfarterne allerede sikret en plads i landets tredje bedste fodboldrække.