Fredag aften, lige omkring klokken 19.20, fandt et usædvanligt tyveri sted på Cafe Razz i Middelfart. En båd, med fire midaldrende mænd ombord, nærmede sig caféen fra vandet. Uden at tøve, greb mændene et af cafeens borde, hev det med sig ned i båden og sejlede straks væk.

Hændelsen skete så hurtigt, at cafépersonalet og gæsterne næsten ikke kunne tro deres egne øjne. Rasmus Jørgensen, der er indehaver af Cafe Razz, er både forbløffet og frustreret over hændelsen.

– Det var simpelthen så surrealistisk. De fire mænd – alle omkring de 50 og tydeligvis i godt humør, måske lidt for godt – sejlede bare direkte op til vores cafe. De manøvrerede båden så tæt på, som det overhovedet var muligt. På få sekunder var de i gang med at løfte et af vores borde ombord på båden. Det skete så hurtigt, og med sådan en beslutsomhed, at ingen af os egentlig fattede, hvad der foregik, før det var for sent, forklarer Rasmus.

Da han indså, hvad der var sket, fik Rasmus nogen bekendte med en båd til at sætte efter de ubudne gæster.

Bordet er tilbage

– Det gik så stærkt, at vi ikke havde en chance for at stoppe dem. Før vi kunne reagere, var de allerede ved at trække fra kaj, med vores bord på skibets dæk. Jeg fik nogle sejlere til at tage efter dem, og de spottede de fire mænd i Skærbæk havn. Takket være deres indsats er vores bord nu tilbage, hvor det hører til. Det var et usædvanligt eventyr, men jeg er bare lettet over, at bordet er sikkert hjemme igen, fortæller en glad Rasmus Jørgensen.

Hændelsen har skabte stor opstandelse og mange lokale fulgte spændt med i jagten på bordet. Rasmus, havde kastet en attraktiv gulerod ud til de lokale via et opslag på Facebook – et løfte om en dusør på 1000 kr. til dem, der kunne sørge for, at bordet kom sikkert hjem igen.