Denne tirsdag blev en mindeværdig dag i Middelfarts historie, da Børnehuset Hyllehøj fejrede rejsegildet for deres nye børnehus. En bred vifte af gæster, herunder håndværkere, entreprenører, arkitekten, embedsansatte og politikere, samledes for at hylde denne milepæl i byggeriet, der nu går ind i sin afsluttende fase.

Institutionsleder Rie Knudsen bød alle velkommen og udtrykte sin begejstring for projektet, og håndværkerne fik naturligvis serveret pølser og brød som en tak for deres hårde arbejde. Rie førte efterfølgende gæsterne rundt i det kommende børnehus, mens hun beskrev, hvordan de forskellige rum skal indrettes.

I løbet af talerækken tog Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd (A), ordet. Han startede med at minde alle om, hvor det hele begyndte:

– Kan I huske, vi gravede huller i jorden og havde skovle med? Det gjorde I (børnene, red.), fordi der skulle stå et stort hus. Nu står der et fantastisk stort hus, der bliver en fin børnehave, sagde han.

Johannes Lundsfryd roste alle de involverede parter for deres bidrag til byggeriet:

– I har været med til at bygge dette fantastiske børnehus. I har været med til at sikre en så gnidningsfri periode som muligt, sagde Lundsfryd.

Han understregede derefter, hvordan Middelfart er en by i vækst, og hvordan denne udvikling påvirker behovet for institutioner som Børnehuset Hyllehøj.

– Vi bliver flere og flere. Vi rundede indbygger nummer 40.000. Vi udvikler os, og der kommer flere børn i daginstitutionerne. Vi har planer om at bygge to mere, forklarede han.

Borgmesteren sluttede af med en optimistisk udmelding til de samlede håndværkere: – I bliver derfor ikke arbejdsløse.

Rejsegildet hos Børnehuset Hyllehøj var en festdag, der både fejrede det arbejde, der er blevet udført, og det arbejde, der endnu venter forude.