Tirsdag dannede Børnehuset Hyllehøj i Middelfart rammen om et festligt rejsegilde, der samlede håndværkere, entreprenører, arkitekten, embedsansatte og politikere for at fejre, at byggeriet nu går ind i sin afsluttende fase. I tråd med traditionen bød dagen på pølser og brød til håndværkerne, som kunne nyde en velfortjent pause og blive hyldet for deres hårde arbejde.

Institutionsleder Rie Knudsen bød velkommen til gæsterne og holdt en hjertevarm tale, hvor hun både henvendte sig til børnene og håndværkerne.

– Det er en særlig dag for os, og vi har glædet os. Der venter pølser, så det har I nok glædet jer til, men vi har glædet os til at komme ind og se det. De sejeste mennesker har gået rundt her – alle ville være håndværkere: de har de sejeste værktøj, de sejeste sko, de sejeste hjelme osv. Med de sko, som de har, slår man ikke fødderne, hvis man taber noget, sagde hun entusiastisk.

For at komme i den rette stemning og vise deres beundring for håndværkerne, havde børnene indkøbt hjelme. Rie Knudsen berettede, hvordan de små poder igen og igen havde fået forklaret, at de ikke måtte komme ind på byggepladsen, men nu var dagen endelig kommet, hvor de måtte træde indenfor.

– Vi synger en hyldest til jer hver morgen med sangen: Gravkoen kommer og graver med sin grab i dag, tilføjede hun.

Institutionslederen takkede håndværkerne for deres utrættelige indsats og for at have givet børnene og de ansatte vink, snak og forklaringer undervejs i byggeprocessen.

– I har knoklet hver dag for at lave det børnehus, vi drømmer om. Det her hus bliver et fast holdepunkt for 140 familiers liv og nærmest starten på at blive verdensborgere i Middelfart, understregede hun.

Efter talen gav Rie Knudsen de fremmødte en rundvisning i det næsten færdige Børnehus Hyllehøj. Her fortalte hun om, hvordan huset er indrettet, hvad der skal være hvor, og hvilke detaljer der er. Det står klart, at dette børnehus bliver et fantastisk sted for børnene og deres familier, og at alle involverede parter har grund til at være stolte af deres indsats.

Børnehuset Hyllehøj er nu på vej mod sin fuldendelse, og takket være dedikerede håndværkere, entreprenører og ansatte vil det snart kunne danne rammen for mange glade timer, lærerige oplevelser og fællesskab for børn og voksne i Middelfart.

Under rundvisningen blev det tydeligt, at der er blevet lagt mange tanker i planlægningen af det nye børnehus. Selvom væggene endnu er nøgne, og de indbydende farver endnu kun eksisterer i planerne, kunne man allerede fornemme, hvordan huset vil komme til at fungere som et levende og inspirerende miljø for børnene.

Rie Knudsen gik rundt og pegede, mens hun ivrigt beskrev, hvordan de forskellige rum vil blive indrettet. Det blev igen og igen understreget, at der er blevet lagt stor vægt på at skabe et miljø, der både er indbydende og inspirerende for børnene. Selv om de fysiske detaljer endnu ikke er på plads, var det tydeligt, at der er lagt stor vægt på at tænke børnenes behov og trivsel ind i alle aspekter af designet.