Bo Hansen går på pension efter 48 år som kølemontør. Han var i 42 år hos Midtjysk Køleservice, som Helmut Jacobsen stod i spidsen for. Siden kom han til PJ Køleteknik, som Helmuts søn Per Jacobsen, er indehaver af. Torsdag blev der taget afsked med Bo Hansen, der har været en stor del af de to virksomheders historie.

Torsdag var en speciel dag for Bo. Efter 48 år som kølemontør, først hos Midtjysk Køleservice, og i de seneste seks år hos PJ Køleteknik.

– Tingene er blevet lidt mere moderne, end da jeg startede, men der har ikke været to dage, der er ens, siger Bo Hansen med et smil.

Det hele startede i 1975 hos Midtjysk Køleservice, og så kom skiftet til PJ Køleteknik, og der er en god grund til, at der ikke er blevet til flere arbejdspladser.

– Det har været gode steder at arbejde. Det er lidt ligesom at være i en familie. Jeg har altid haft det godt begge steder, og fortryder ikke, at jeg ikke har været flere steder, siger Bo.

Nu venter der så et otium for Bo Hansen. Hvad det præcis byder på, har han svært ved at forestille sig endnu.

– Det kan være, at jeg skal ud at rejse lidt, men jeg har ikke noget planlagt. Jeg har også lidt have og noget derhjemme, der skal passes, forklarer Bo.

Én ting, som Bo nu kommer til at nyde, er dog, at han fremover ikke skal arbejde om sommeren.

– Det var et mareridt om sommeren nogle gange, der har jeg jo altid skullet arbejde. Det slipper jeg for nu, siger Bo Hansen og griner.

Torsdag har den stået på reception, og det var en omgang med følelserne uden på tøjet.

– Det var vemodigt. Det er mennesker, jeg holder af, og et arbejde, jeg har haft i mange år, som jeg nu ikke skal have mere. Jeg vil dog stadig komme forbi kontoret, slutter Bo Hansen.

Bo Hansens karriere som kølemontør strækker sig over næsten et halvt århundrede, et vidnesbyrd om hans dedikation og ekspertise inden for sit fag. Begyndende sin rejse i 1975 hos Midtjysk Køleservice, afspejler hans lange tjeneste en dyb forståelse og tilpasningsevne til en branche, der har gennemgået markante teknologiske forandringer over årene. Hans tid hos PJ Køleteknik, der kulminerede med en afskedsreception, markerer afslutningen på en æra, hvor han ikke blot bidrog med sit håndværk, men også opbyggede stærke, familieagtige bånd på arbejdspladsen, hvor han i dag efter 48 år som kølemontør takker af på arbejdsmarkedet.