142 strande kan i 2024 hejse det Blå Flag som bevis på, at her finder du en strand med rent badevand og fokus på bæredygtighed. Derudover uddeler Friluftsrådet det Blå Flag til 14 lystbådehavne, mens 63 strande og søer kan hejse Badepunkt-flaget: naturskønne og særegne badesteder med rent vand og sikkerhed.

Garanti for rent badevand. Badesikkerhed i form af livreddere eller livredningsudstyr. Gode faciliteter. Særligt fokus på miljø og bæredygtighed med blandt andet børnevenlige aktiviteter om havets natur.

Alt det finder du på en Blå Flag strand, mens et Blå Flag i en lystbådehavn er garanti for, at havnen lever op til særlige kriterier om miljø, sikkerhed, faciliteter og information.

Friluftsrådet har netop offentliggjort listen over danske strande og havne, der i 2024 har opnået det Blå Flag. Denne sommer vil det blafre over 142 strande og 14 havne rundt om i Danmark.

– Bæredygtighed bliver mere og mere vigtigt for mange af os, og et af de væsentlige kriterier for Blå Flag er fokus på netop bæredygtighed, f.eks. i form af de mange aktiviteter, der på Blå Flag strande og havne afholdes hen over sommeren og som gør gæsterne klogere på natur og miljø. Derfor er det glædeligt, at vi igen i år kan give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som Blå Flag er, siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Blå Flag-strande i Fredericia, Middelfart, Vejle og Kolding

Fredericia

Hyby Strand

Skærbæk Strandpark

Trelde Næs Blå

Bøgeskov Strand

Østerstrand

Vejle

Fladstrand

Hvidbjerg Strand

Mørkholt Strand

Albuen

Tirsbæk

Middelfart

Strib Nordstrand

Vejlby Fed Strand

Føns Strand

Båring Strand

Stranden ved Middelfart Marina

Kolding

Grønninghoved Strand

Hejlsminde Strand

Løverodde Strand