Fra de pulserende gader i byen til det åbne hav. Kathrine Skønt Jespersen har byttet sin daglige tilværelse i et advokatkontor ud med bølgebrus, sejlskibe og den maritime stemning ved kapsejladsen ‘Fyn Rundt’. Det er en begivenhed, der forbinder havnene på Fyn og samler folk fra alle samfundslag for at fejre deres kærlighed til sejlads og Danmarks maritime kulturarv.

Mandag markerede starten på dette års udgave af den populære kapsejlads, ‘Fyn Rundt’. Begivenheden tog sin begyndelse i Gammel Havn i Middelfart og har kurs mod Assens.

En af de mange sejlere i dette års udgave er Kathrine Skønt Jespersen. Jespersen, der til dagligt arbejder på et advokatkontor, er i denne uge ombord på skibet Fylla, der er en del af den imponerende flåde, der sejler rundt om Fyn.

Kathrine deler passionen for sejlsport, men det er også en tilbagevenden til barndommens mindeværdige dage for hende.

– Jeg har været hernede på havnen i Middelfart og se sejlskibene da jeg var lille, så det er sådan lidt et barndomsminde også, siger hun.

Kathrine startede selv med at sejle for fem år siden i København og motorklub, hvilket vakte en interesse for træbåde og Danmarks maritime kulturarv.

– Hvad er fascinationen? Det skyldes det her. Jeg tror, det lugter lidt af eventyr og ja, eventyr og opdagelse, og komme ud på vandet, siger Kathrine, der glæder sig over at være en del af Fyn Rundt, forklarer Kathrine.

Skibene begyndte at ankomme til Gammel Havn i Middelfart i lørdags og har siden skabt en stemningsfuld atmosfære i byen. Når de bevaringsværdige træskibe ankommer i hver by, bringer de liv til havnen, til glæde for både lokale og besøgende. Meddelelsen fra byerne, hvor skibene ligger til, er entydigt positiv: De oplever god omsætning på restauranterne, og det maritime liv skaber god stemning og tiltrækker mennesker.

‘Fyn Rundt’ er en årlig kapsejlads i Danmark, der samler sejlere og sejlentusiaster for at fejre landets maritime kulturarv. Deltagerne sejler rundt om øen Fyn, og eventet strækker sig over en uge, hvor hvert stop i forskellige byer markerer en ny etape i konkurrencen.

Eventet er ikke kun en konkurrence, men også en fejring af Danmarks maritime kulturarv. De deltagende skibe er ofte bevaringsværdige træskibe, der repræsenterer forskellige perioder i dansk søfartshistorie. Dette betyder, at ‘Fyn Rundt’ også er en attraktion for dem, der interesserer sig for maritime traditioner og historie.

Fyn Rundt har typisk mange deltagere, både sejlere og tilskuere. Omkring 50 skibe og 600 sejlere deltager i kapsejladsen, og mange flere kommer til for at se skibene, nyde atmosfæren og deltage i de festligheder, der arrangeres i forbindelse med eventet.

For sejlere som Kathrine Skønt Jespersen repræsenterer ‘Fyn Rundt’ en unik mulighed for at dykke dybere ned i deres passion for sejlads, samtidig med at de kan nyde den skønhed og de oplevelser, der kommer med at sejle rundt om Fyn.

I år ser programmet for ‘Fyn Rundt’ ud som følger:

  • 22.-23. juli: Middelfart
  • 24. juli: Assens
  • 25. juli: Dyvig på Als
  • 26. juli: Ærøskøbing
  • 27. juli: Faaborg
  • 28. juli: Svendborg