Middelfart bød lørdag velkommen til de prægtige skibe, der ankom til Gammel Havn, forud for det berømte event ‘Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe’. Havneområdet vibrerede af den livlige markedsstemning, og beundrere flokkedes for at nyde synet af de elegante, bevaringsværdige skibe, der lå fortøjet og ventede på startskuddet til det årlige sejladsevent.

Fyn Rundt, som er en af Danmarks største sommerbegivenheder, finder sted i år den 22.-23. juli, og starter i den charmerende by Middelfart. Herfra sætter skibene kurs mod Assens tidligt mandag morgen, hvorefter de vil sejle videre til Dyvig ved Als, Ærøskøbing, Faaborg og til sidst Svendborg.

Kapsejladsen Fyn Rundt er en særlig begivenhed, der tiltrækker både lokale og besøgende fra nær og fjern. Hvert år i uge 30 kan man opleve 30-40 velbevarede sejlskibe sejle rundt om Fyn, og opleve de festlige modtagelser i de forskellige havne.

Svendborg vil være den endelige destination for de sejlende skibe, hvor en præmiemiddag venter fredag aften for at fejre de dygtige sejlere og de smukke skibe, de har styret på deres rundtur om Fyn.

Lige fra det første glimt af de flotte skibe ved ankomsten til Gammel Havn i Middelfart, til det sidste vink ved præmiemiddagen i Svendborg, er Fyn Rundt en begivenhed, der fejrer Danmarks maritime kulturarv på den mest festlige og inkluderende måde.