Da der blev afholdt byrådsmøde i Fredericia mandag, var der et lukket punkt. Det omhandlede et salg af ejendommen Gothersgade 20B, som huser flere erhvervslejemål, og som i overtagelsen har været benyttet af Fredericia Kommune. Nu har erhvervsmanden Bent Jensen købt bygningen, som han overtager pr. 1. april 2024.

Fredericia Kommune har haft ejendommen i udbud, hvor der var budfrist til den 20. november 2023 til en mindstepris på 20.000.000 kroner. Det bød BJH Ejendomme ApS, som endte med at vinde udbuddet.

Firmaet ejes af erhvervsmanden Bent Jensen, som er ejer af thansen og formand for Business Fredericia. Han ejer i forvejen flere bygninger i Fredericia. Blandt andet den gamle Føtex-bygning, der nu huser blandt andet butikken Normal, og hvor der ovenpå er lejligheder. Ydermere ejer Jensen også blandt andet den bygning i Gothersgade, der tidligere husede Sydbank, men hvor nu tøjbutikken Mr. Fredericia og Fredericia Vinhandel ligger.

Nu har Bent Jensen foretaget yderligere et køb af en ejendom, som han sammenligner med en tidligere situation i Fredericia.

– Der er behov for gode erhvervslejemål, og jeg kan se en mulighed i ejendommen. Hvis man kigger på den gamle Føtex-bygning, var den også et øjebæ tidligere, men det er den ikke mere, siger Bent Jensen.

Som det er nu, vil Jensen ikke gøre noget ved erhvervslejemålene i stueetagen. Til gengæld vil han kigge nærmere på 1. salen.

– De lejemål, der er nu, vil forblive som de er, med mindre dem, der har lejet sig ind, ønsker noget andet. Kommunen kommer til at flytte fra 1. salen, og så vil den blive renoveret, og der vil blive mulighed for liberale erhverv som klinikker og kontorer, siger Bent Jensen.

I forbindelse med Bent Jensens køb af Gothersgade 20B flyttes det, som Fredericia Kommune benyttede ejendommen til, til Sankt Joseph, hvor medarbejderne fra både Gothersgade 20B og Mosegårdsvej 2A samles.