FHK hentede lørdag en sejr på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg 31-24. Forskellen i kampen blev, at FHK i anden halvleg fik deres angreb til at fungere. Efter kampen var der drillerier på gangen til omklædningsrummet, hvor Kasper Young kom med et godt råd til Sebastian Henneberg under hans interview med AVISEN.

Smilene var store udenfor FHK’s omklædningsrum efter sejren. Da Sebastian Henneberg kom ud og blev spurgt, om han kunne sige noget om kampen, brød Kasper Young ind og sagde: “Bare sig vi har Frandsen, så behøver du ikke skrive mere i den artikel.”

Kasper Young kom formentlig med en skjult hentydning til HK Ultras’ sang til Sebastian Frandsen: “Vi har Frandsen, super, super Frandsen!”

Endnu en gang havde Sebastian Frandsen stået en stor kamp i FHK-målet og kunne notere sig for en redningsprocent på 45,71 procent. Grinende fik Henneberg svaret Young og siger:

– Frandsen får for meget ros; vi dækker så godt op, så han skal bare stille sig i den ene side, og de kan kun skyde det ene sted, siger Henneberg og slår efterfølgende over i en seriøs tone.

Kigger man på kampen i helikopteren, havde FHK kampen igennem styr på forsvaret. Nøglen til sejren blev derfor, at FHK fik styr på angrebsspillet i anden halvleg og dermed ikke fik scoringer i tomt mål og på kontra imod sig, som det var tilfældet i første halvleg.

– Vi er godt forberedte; det var en rodet start, og det 5:1 de dækkede mod vores syv mod seks skulle vi indstille os på. Det brugte vi et kvarter på, og efter det rullede vores spil. I de sidste fire kampe har vi haft overtaget mod BSH, og vores forsvar passer rigtig godt til dem. Deres typer har svært ved at vinde mand mod mand duellerne mod os, og så bliver det en kamp, hvor vi skulle vise, at vores syv mod seks er bedre end deres, siger Sebastian Henneberg.

Forsvaret var kampen igennem som en sand bastion for fredericianerne, og når det endelig lykkedes BSH at komme igennem, stod Sebastian Frandsen ofte i vejen. Med til den historie hører, at FHK har aftalerne på plads i forsvaret og ikke mindst særligt én spiller, der er god til den slags forsvar, som der praktiseres.

– Nu vil jeg ikke lige afsløre, hvordan man løser det, men vi dækker mere offensivt end mange andre gør, og så må man bare tage hatten af for Lasse Balstad, der er overset, og det er svært at dække det forsvar. Vi har også Effe (Evgeni Pevnov, red.) og Einar Olafsson, der tager tusinde mand mod mand dueller i løbet af en kamp, og der er Lasse en nøgle, forklarer Sebastian Henneberg og vedkender, at FHK også har Frandsen, som Young startede ud med at sige:

– Ja, så har vi også Frandsen, men også Thorsten Fries. Jeg tror, at det er nemmere at være målmand, når vi dækker så godt op, siger Henneberg.

Henneberg selv er inde i en opadgående formkurve. Efter en start, hvor relationerne skulle på plads, har han i den seneste tid spillet en større og større rolle. Mod BSH kom Henneberg ind omkring det 20. minut, og siden så han sig ikke tilbage. Han fik leveret tre mål på fire forsøg samt bidrog med fire assists, og tekniske fejl, som han lavede tidligere på sæsonen, var pakket væk, da han ikke lavede nogen. Selv mener Sebastian Henneberg, det skyldes, at han er faldet godt ind i det kollektiv, som FHK har.

Næste gang Henneberg og resten af kollektivet fra FHK skal i aktion, er på fredag på udebane mod Nordsjælland.