https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Aalborg var tæt på, men Barcelona endte med at stå imod og vandt Champions League-trofæet for øjnene af danskerne.

Det eneste trofæ, som Mikkel Hansen mangler, er Champions League-trofæet, og med et annonceret karrierestop ville det være kronen på værket, hvis det kom med hjem til Nordens Paris.

På forhånd var Barcelona udråbt som favoritter efter deres magtdemonstration i lørdagens semifinale mod Kiel, som de bankede med 30-18 efter en pragtpræstation af Emil Nielsen i catalanernes mål.

Aalborg ville dog lege med, og ved pausen var stillingen helt lige. 15-15 viste måltavlen i den mægtige Lanxess Arena i Köln.

I anden halvleg tegnede der sig et billede af, at Barcelona havde dét ekstra på dagen. De havde nemmere ved at score end Aalborg, som måtte slide mere med det. Særligt gjorde Dika Mem og N’Guessan på de to backs ondt på nordjydernes forsvar, som gjorde alt, hvad de kunne, men som havde svært ved at stå imod.

Det lignede en afgørelse, da Barcelona kom foran 30-27 med under tre minutter igen, men Aalborg kastede ikke håndklædet i ringen. To hurtige scoringer bragte spændingen tilbage i opgøret, som Aalborg for alt i verden ikke ville tabe.

Muligheden for udligningen kom, men blev forpasset. Aalborg fik et frikast efter tid, og Mikkel Hansen blev sat til at tage det. Han har flere gange i karrieren braget bolden ind fra samme distance, men denne gang var træværket i vejen for den danske superstjerne, der måtte konstatere, at Barcelona vandt 31-30 og dermed snuppede dén Champions League-titel, som Hansen manglede for at krone hans håndboldkarriere, der lakker mod enden.

Om karrieren er helt slut endnu, vil blive afgjort, når landstræner Nikolaj Jacobsen sætter navne på de spillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris.