Arbejdsnedlæggelser blandt DSB’s værkstedsmedarbejdere har skabt omfattende forstyrrelser i togdriften, hvilket har ført til aflysninger på de danske jernbaner. Onsdag morgen den 14. Juni er der fortsat aflysninger, dette forventes at fortsætte de næste dage.

– Situationen bliver værre og værre, som tiden går. Vi har færre og færre togsæt til rådighed, siger DSB’s informationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Det er endnu uvist, hvor længe arbejdsnedlæggelsen vil vare.

– Vi ved jo ikke, om håndværkerne møder på arbejde enten senere i dag eller i morgen tidlig. Men selv hvis de gjorde, ville der være et stort efterslæb, tilføjer han.

Arbejdsnedlæggelserne har ført til, at DSB forventer aflysninger, nedformeringer og kortere tog på en række strækninger i hele landet, herunder Helsingør-Nivå-København, Næstved-København, Esbjerg-Kolding-Fredericia, Kalundborg-Holbæk-København og Odense-København. Ifølge oplysninger fra DSB, kan der også opstå sporadiske aflysninger og kortere tog på S-togslinjerne.

Strækningerne mellem København og Holbæk samt København og Nykøbing F. forventes at blive særligt ramt af aflysninger onsdag, mens DSB vil køre med kortere togsæt i resten af landet.

Passagerer opfordres til at holde sig opdaterede om aflysninger og ændringer i togdriften på Rejseplanen.

Ifølge den faglige organisation FO Jernbaner er medarbejderne utilfredse med de lønforhandlinger, der tidligere har været med DSB. Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig.

På mandag, blev der afholdt et møde mellem de to parter i Arbejdsretten. Efter dette møde udtalte DSB’s kommunikationschef, Niels-Otto Fisker, at han forventede, at medarbejderne ville vende tilbage til arbejdet.

Det er jo sådan, at vi tror på den danske model og gennem forhandlinger skal nå løsninger på uenigheder og ikke arbejdsnedlæggelser, sagde han.

Dette fremhæver de fortsatte udfordringer, DSB står overfor. I de kommende dage vil rejsende skulle forberede sig på mulige ændringer i deres rejseplaner.

Ifølge et opslag på Facebook fra Jernbanearbejdernes Landsklub, vendte det strejkende personale tilbage til arbejdet tirsdag.

– Vi har med vores handling ville vise DSB vores frustration over deres måde at føre forhandling på, stod der i opslaget, underskrevet af “Lokomotivførere i materielforsyningen i DSB og stationspersonalet”.

Forbered jer på mulige ændringer i rejseplanen og hold øje med opdateringer fra DSB, hvis I skal ud at rejse med tog i de kommende dage.