Der er mandag flere aflyste tog på Sjælland, og det skyldes arbejdsnedlæggelse. Mellem Aarhus og Fredericia kører der lige nu ingen grundet et overgravet kabel. DSB oplyser ligeledes at de ikke kan skaffe togbusser nok.

DSB oplyser, at det skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt klargøringspersonalet, og henviser at til at tjekke dinstation.dk for at se afgangene fra den enkelte station.

I et opslag på Facebook fra Jernbanearbejdernes Landsklub kan man læse, at mandag byder på strejker.

– Kære passagerer. Vi beklager den gene, som I oplever, grundet, DSB har bragt os medarbejdere i en situation, hvor vi har måtte gå til denne handling, skriver de i opslaget.

Opslaget er underskrevet “Lokomotivførere i materielforsyning og stationspersonalet I DSB”.

– Vi har flere gange appelleret til DSB om at komme til fornuft og udvise rettidig omhu. Dette har DSB afslået og derved fremtvunget denne situation, står der forsat.

Se hele opslaget herunder:

DSB selv bekræfter oplysningen og skriver på sin hjemmeside, at der kører færre tog og er aflysninger på Sjælland.

Desuden fører et overgravet kabel mellem Hovedgaard og Skanderborg til længere rejsetid og færre tog mellem Aarhus og Fredericia foreløbig til klokken 9. Der kører togbusser mellem Fredericia og Aarhus H.

Regionaltog til og fra Esbjerg kører ikke mellem Aarhus H og Fredericia, og internationale tog til og fra Tyskland kører ikke mellem Aarhus H og Fredericia.

– Der kører Togbusser mellem Fredericia og Aarhus H – desværre kan vi ikke få så mange, som der er behov for. Busserne kører mellem Aarhus, Skanderborg, Horsens, Vejle og Fredericia, skriver DSB.

DSB skriver ligeledes at der kan være fejl på Rejseplanen.