https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

En tilsyneladende almindelig tirsdag formiddag tog en uventet drejning i et roligt kvarter i Middelfart. Fyns Politi rapporterer en episode, der involverede en kontrolleret afbrænding af haveaffald, som forårsagede en større bekymring blandt lokalbefolkningen.

Hændelsen fandt sted den 2. januar 2024 på Gl Aulbyvej i Middelfart. En 56-årig mand, nu identificeret som den sigtede i sagen, foretog en kontrolleret afbrænding af diverse haveaffald og noget pap. Det usædvanlige ved denne afbrænding var, at pappet var beklædt med aluminium på den ene side, et materiale der almindeligvis anvendes til at lave whiteboardtavler.

En bekymret anmelder, der fejlagtigt troede, at der var tale om en brand i huset, kontaktede omgående myndighederne. Dette resulterede i, at både brandvæsen og ambulance hurtigt blev sendt til stedet. Heldigvis viste det sig, at der ikke var fare på færde, men blot en kontrolleret afbrænding.

Den 56-årige mand fra Middelfart er nu sigtet efter affaldsbekendtgørelsen. Dette lovbryderi henviser til reglerne om korrekt bortskaffelse af affald, herunder haveaffald og materialer som aluminium.