Havneselskabet ADP A/S afholdt tirsdag aften årsmøde, og med mødet blev en ny tradition født, afslørede formanden for selskabet, Christian Herskind. I hyggelige rammer fortalte havnens ledelse om udviklingen i ADP og den grønne omstilling.

Bestyrelsesformand for ADP A/S og TDP A/S, Christian Herskind Jørgensen, bød alle dagens gæster velkommen med et varmt smil og et håndtryk ved indgangen. Herefter kunne gæsterne forsyne sig med kaffe. Forud lå to timer, hvor ADPs formand, direktør og bestyrelsesmedlem Tommy Rachlitz Nielsen skulle tale.

– Det går godt i Fredericia. Det går godt for ADP. Ambitionerne er store, men absolut realistiske, slog både formand Herskind og CEO Rune D. Rasmussen fast i løbet af aftenen. ADP A/S skal være Danmarks største havneselskab. Flere gange undervejs sendte Herskind roser til medarbejderne for deres arbejde. De var der i øvrigt af egen fri vilje og i deres fritid, blev det slået fast, med smil og grin i loungen til følge.

Det var Fredericias Idrætscenters ADP Lounge, der dannede rammerne for det første årsmøde i ADP, men ikke det sidste. Christian Herskind Jørgensen afslørede nemlig, at ADP vil åbne havneområdet op for offentligheden hvert andet år, og hvert andet år vil invitere til årsmøde, hvor man kan lære mere om ADP end, hvad man kan læse i aviserne, sagde Rune D. Rasmussen blandt andet.

Godt 100 gæster havde fundet vej til loungen, og efter en varm velkomst fra Herskind, der var glad for at se flere barndoms- og soldaterkammerater i salen i den by, han er født i, samt den tidligere formand for ADP A/S, Arne Tirsgaard, og tidligere næstformand Uffe Steiner Jensen, blev ordet givet videre til professor i filosofi, Vincent F. Hendricks.

Professoren, der er aktuel med bogen “Nok om mig,” skulle ryste tankerne hos de fremmødte lidt. Det blev til en omgang med spilteori, kyllingespil, anekdoter, analyser, nulsum og andet interessant, der både fik tankerne og lattermusklerne til at arbejde hos gæsterne.

Hendricks og brugte også sin taletid til at sætte fokus på, at vi med samarbejde kan opnå større ting, selvom det kræver, at vi giver lidt af os selv. Med humoristiske eksempler leverede han en række budskaber på skarpeste vis, ligesom han satte fokus på FN’s Verdensmål.

Efterfølgende talte Tommy Rachlitz Nielsen, dog ikke i sin egenskab som bestyrelsesmedlem hos ADP A/S, men derimod som udvalgsformand for klima-, energi- og miljø i Fredericia Kommune.

Det blev til et foredrag om Fredericia Kommunes nye vision, og det arbejde, der er gået forud, men også med et par anekdoter, der matchede den foregående taler, professor Hendricks, som da Nielsen sagde:

– Jeg vil citere kongen af pop, Michael Jackson, der i sangen ‘Man in the Mirror’ fra 1988 sang: ‘If you want to make the world a better place, take a look at yourself, and make a change.’

Netop FN’s Verdensmål, en god by og en by med en stor fremtid og vigtig plads i den grønne omstilling var efterfølgende fokus hos den konservative politiker.

– Vi har alle muligheder. Pointen er, at vi i fællesskab skal have lavet en vision om at være grønne i verdensklasse, fortalte Tommy Rachlitz Nielsen.

Undervejs fik Christian Herskind gentaget ambitionerne for havneselskabet.

– Vi er i dag et af de største havneselskaber. I 2026 er det planen, at vi skal være en af de største,” sagde Herskind og kiggede på sin direktør, der replicerede med et “Det bliver vi.” Herskind fortsatte: “Vi har Taulov Dry Port, som spiller en stor rolle i europæisk logistik. Se lagerbygningerne: Det er imponerende, hvad der er skabt, og med mange gode kunder. For at nævne bare et udsnit, så har vi A.P. Møller-Mærsk, DLG, Bestseller. Det er velrenommerede virksomheder, sagde Heskind og fremhævede, at virksomheden går en endnu bedre tid i møde.

– Den grønne omstilling arbejdede vi med, før man skrev om den i medierne. Transport og skibe er vigtige der, og vi har løsninger til fremtiden hos ADP A/S, tilføjede han.

Slutteligt fik Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S, ordet. Han lavede tre nedslagspunkter, der var blevet til en håndfuld, inden han startede, men på rolig vis fortalte han om havneplanerne, mulighederne og fremtiden for ADP A/S, men også om forældede love, der satte en stopper for eksempelvis solceller på tagene i Taulov Dry Port, hvorfor han opfordrede alle til at tale med landspolitikerne, hvis de mødte en eller flere.

Aftenen blev afsluttet med netværk og samtaler ved højborde i loungen.