Håndboldligaens grundspil er halvvejs, og billedet er tydeligt. Aalborg Håndbold er i en liga for sig selv, og selv når de har en dårlig dag, har de formået at hive sejren hjem.

Hvem skal slå Aalborg i den danske liga? Det spørgsmål er svært at besvare efter de første 13 runder af denne sæson. GOG ydmygede dem på udebane, og det hold, der burde være førsteudfordrer, har ikke ramt det forventede niveau. Om de vokser i løbet af sæsonen er ikke til at vide, men det niveau, Aalborg har vist i løbet af efteråret, både i ligaen og i Champions League, er svært for GOG at matche med deres nuværende trup.

Aalborg tog til Kiel, hvor de kom, så og sejrede. Det er en præstation, der giver genklang i hele Europa. Man kan se, at Aalborg vil det, og ikke nok med at de vandt mod Kiel, de gennembankede dem i sådan en grad, at Aalborg, hvis de rammer det niveau, er en seriøs udfordrer til at vinde Champions League. Formlen på det er simpel: Niklas Landin.

Landin er verdens bedste målmand, og det, kombineret med markspillere som Mikkel Hansen, Mads Hoxer og Aleks Valt, gør, at de har nogle af verdens ypperste angrebsspillere på deres positioner, der kan matche de europæiske storholds ditto. Det er uhørt, og det giver minder om dengang AG København trådte frem. Forskellen fra dengang, og det Aalborg-hold der er nu, er, at Aalborg har bygget det op over tid og ikke står og falder med én enkelt storsponsor.

Kigger man ud i den store verden, er der formentlig én grund til, at Paris aldrig nogensinde har vundet Champions League, selvom de har haft et af de på papiret bedste klubhold, og det kan findes på målmandsposten. Holdet har aldrig haft en keeper, der tilhører den ypperste verdenstop, og nu er Paris økonomisk nedadgående og mere til at tale med. I denne sæson har de, med al respekt, på internationalt plan, heller ikke et top målmandspar i form af Jannick Green og Andreas Palicka. Det gør, at PSG ikke på samme måde er en udfordrer til Champions League-trofæet som Aalborg.

Aalborg har dog travlt. Flere af de allerstørste Aalborg-stjerner er oppe i årene. Mikkel Hansen bliver ikke yngre, og det gør Niklas Landin for den sags skyld heller ikke. Landin er lige nu i sit prime som målmand, og vil fortsat være det i et par år endnu formentlig, men med en alder på 34 år (og fylder 35 år senere på året) nu, har han ikke mange år tilbage på verdens topniveau, og det skal Aalborg udnytte i denne og de kommende sæsoner. Ikke kun til at vinde ligaen i Danmark, men også til at gå efter den ultimative drøm: At vinde Champions League.

At Aalborg er i en klasse for sig understreges i den danske liga. Ingen hold kan matche dem. Det har vist sig, at de kan top-præstere i bare en enkelt halvleg, og alligevel vinde i sikker stil. Mod Skjern kom de i knibe, og var bagud 19-14 i anden halvleg og lignede et hold, der ville indkassere deres første nederlag i ligaen i denne sæson, men det skete ikke. Landin kom på målet, og Skjern brændte og brændte på verdensklassemålmanden. Fem mål i træk bragte Aalborg på 19-19. De to hold fulgtes ad til 21-21, men så scorede Aalborg kampens sidste tre mål og vandt 24-21 på en dag, hvor angrebsspillet var meget langt fra det niveau, som de har vist tidligere på sæsonen. Når Aalborg ikke taber på sådan en dag, så er de i en liga for sig selv, og kommer næppe til at tabe en eneste kamp i grundspillet.