Ørbæk Most ufiltreret æblemost, som produceres af Orskov Foods A/S, tilbagekaldes med øjeblikkelig virkning.

Fødevarestyrelsen har advaret forbrugere om, at der er fundet skimmeldannelse i lågene på produktet, hvilket gør det uegnet som fødevare. Æblemosten er blevet solgt i Rema 1000-butikker landet over samt online via Nemlig.com.

Fare for skimmelvækst

Ifølge Fødevarestyrelsen udgør skimmelsvampene en betydelig risiko for produktets kvalitet, hvilket gør det uegnet til konsum. Fund af skimmel i lågene kan potentielt betyde, at hele indholdet af flasken er påvirket. Produkter, der er blevet påvirket, skal derfor enten kasseres eller returneres til den butik, hvor de er købt.

Specifikke detaljer

Den berørte æblemost har en produktionsdato den 10. juli 2024 og en bedst før-dato den 10. juli 2025. Produktet kommer i en literflaske og har EAN-stregkodenummer 5713507058195.

Fødevarestyrelsen opfordrer alle forbrugere, der har købt produktet, til enten at aflevere det tilbage i butikken eller kassere det. Forbrugerne bør undgå at indtage produktet for at undgå eventuelle sundhedsrisici.

Denne tilbagekaldelse gælder for alle partier af Ørbæk Most solgt gennem Rema 1000-butikker i hele landet og via Nemlig.com. Orskov Foods A/S, som er ansvarlig for produktionen, har iværksat tilbagetrækningen efter at have modtaget information om fundet af skimmel.