I morgen spiller Fredericia Håndboldklub ude mod de store stjernenavne Ladin, Hansen, Hoxer og Møllgaard, når Aalborg er modstanderen. En svær kamp venter fredericianerne. Aalborggenserne er ubesejret, imens Fredericia før runden indtog tredjepladsen.

Imens stjernene er klar i Aalborg til endnu et håndboldtopbrag, så er det et Fredericia-mandskab uden den dygtige målvågter, Thorsten Fries, der er kendt for at tage en masse straffekast. Men i morgen står han ikke overfor Mikkel Hansen.

Thorsten Fries. Foto: AVISEN

– Der er ikke rigtig noget nyt med Thorsten Fries. Han er i hvert fald stadigvæk ude. Han fik en albue i hovedet mod Ribe-Esbjerg, hvilket gav ham en hjernerystelse. Siden har der været op og nedture, hvor han har trænet lidt og fået pulsen op, og så har han desværre fået det dårligt igen, forklarer direktør Thomas Renneberg-Larsen fra FHK.

FHK har endnu ingen planer om at hente en erstatning for Thorsten Fries, men ser situationen an de kommende uger.

– Indtil videre ser vi situationen an i forhold til Fries skade, og håber på, at han snart er klar igen. Så vi håber, at han om nogle uger, kan være klar, men ellers må vi kigge på, hvad vi så skal gøre. Derudover har vi de unge målmænd med. Det er Julius Fenger og Magnus Nygaard, og de træner lidt med på ligaholdet på skift, og så kommer de også med til kampene, og står begge to på vores 2. division herrehold. De får en på opleveren, kan man sige, når de kommer med, fortæller Renneberg-Larsen.

Thomas Renneberg-Larsen. Foto: AVISEN

Der venter også de fredericianske spillere en international oplevelse, når hele 5500 mennesker ser på til kampen søndag klokken 20.00. Aalborg spillede i onsdags mod Paris, men nu er kærlighedens by skiftet ud med fæstningsbyen.

– Spillerne glæder sig selvfølgelig til, at Thorsten Fries er klar igen og til kampen mod Aalborg. Truppen er fit for fight, og vi glæder os. Der har været lidt sygdom i løbet af ugen, men vi skal nok være klar søndag aften, når vi spiller oppe i Aalborg. Det er en spændende kamp og vi skal møde rækkens suveræne nummer 1, siger Thomas Renneberg-Larsen og fortæller om at skulle spille mod et suverænt førerhold. Det er noget, man jagter.

– Det er en kamp, hvor man jagter et resultat. Det ville da være rart, hvis man kunne tage første point fra dem i år, men det er svært på udebane, men som Gudmundur Guðmundsson altid siger, er vi jo forberedt rigtig godt til det, og vi har en chance i alle kampe, og så må man jo se om man rammer dagen, og tingene flasker sig for os, fordi det skal det selvfølgelig, hvis vi skal vinde deroppe, siger direktøren og uddyber:

– Vi kommer også under et gevaldigt tryk fra deres publikum, der er 5500 tilskuere deroppe, så de kan selvfølgelig også lave noget larm mod Fredericia. Så vi skal ramme dagen for at få noget med hjem derfra. Men det kan også sagtens lade sig gøre jo. HK Ultras kan godt overdøve dem, hvis vi får en god start, så er det os, der styrer.

Kampen starter søndag klokken 20.00, og AVISEN er live i tekst og billeder fra 19.45.