I Middelfart blev 1. maj fejret på en lidt anderledes måde i år. Borgmester Johannes Lundsfryd fortæller, at de lokale fagforeninger ikke ønskede politiske taler, og derfor valgte at afholde en separat begivenhed med omkring 100 deltagere.

Talerne blev holdt af blandt andre miljø- og fødevareminister Dan Jørgensen, EP-spidskandidat Christel Schaldemose, en DSU’er og borgmesteren selv. Lundsfryd udtrykte håb om, at næste års 1. maj fejring vil inkludere både fagbevægelsen og politik.

Borgmesteren berørte emner som håb i en tid præget af konflikten i Ukraine og klimaudfordringer: – Det er vigtigt at holde fast i håbet om, at i morgen bliver bedre end i dag. Det er brændstoffet i det politiske arbejde, sagde han og understregede den personlige betydning, 1. maj har for ham:

– Der er følelser og holdninger bundet an på 1. maj. Jeg tog selv afsted med min far. Der er familietradition på den måde, og jeg har selv holdt et hav af taler, og det med mange mennesker samlet er dejligt.

Han afsluttede med at tale om vigtigheden af fællesskab og solidaritet:

– Vi vil gøre samfundet mere frit og solidarisk. Det er alle enige om. Det at tale om det i et fællesrum har enorm stor værdi. Vi laver alt tværpolitisk, og der er det rart en gang om året at have fokus på at være sammen med dem, som man deler noget med.